Жителю Ковельщини, який на смерть збив жінку в Копачівці й втік, продовжили запобіжний захід

30 Червня 2020, 11:31
1439

Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо жителя Ковельського району, який у січні збив жінку на пішохідному переході у Копачівці Рожищенського району та втік з місця пригоди.

Про це йдеться в ухвалі суду від 18 червня.

Обвинуваченого утримують під вартою в Луцькому слідчому ізоляторі Волинської області.

У судовому засіданні прокурор Ігор Смага заявив клопотання про продовження терміну тримання під вартою щодо обвинуваченого.

Клопотання мотивував тим, що ризики, передбачені законодавством не відпали, зокрема, чоловіка обвинувачують у вчиненні злочинів середньої тяжкості та тяжкого злочину, перебуваючи на волі останній може переховуватись від органів досудового розслідування, оскільки після аварії переховувався від правоохоронних органів.

Окрім того, він може перешкоджати провадженню шляхом схиляння свідків до давання свідомо неправдивих показань, оскільки свідки обвинувачення ще не допитані. Тому жоден із більш м'яких запобіжних заходів не може бути застосований, а тому просив продовжити термін тримання під вартою обвинуваченому на шістдесят днів.

Обвинувачений та його захисник Анатолій Бакаєвич заперечили щодо продовження строку тримання під вартою та просили обрати більш м'який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суд постановив клопотання прокурора задовольнити, продовжити відносно обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 днів, до 16 серпня включно.

Нагадаємо, 24 січня у Копачівці водій збив жінку на пішохідному переході та втік з місця аварії, потерпіла померла. Згодом полісмени знайшли автомобіль, на якому скоїли смертельну аварію. 28 січня затримали водія, який переховувався. Виявилося, що протягом року він мав чотири штрафи за порушення правил дорожнього руху. 29 січня Луцький міськрайонний суд обрав йому міру запобіжного заходу. 27 квітня Рожищенський районний суд продовжив міру запобіжного заходу.

Чоловікові оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої) та частиною 1 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024