МОЗ назвало регіони, у яких не можна послаблювати карантин

07 Липня 2020, 16:00
Регіони, у яких не можна послаблювати карантин 1692 Джерело: УНІАН
Регіони, у яких не можна послаблювати карантин

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

У 9 областях України станом на 7 липня спостерігається значне поширення COVID-19. Про це повідомляться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

За даними МОЗ, нині до регіонів зі значним поширенням належать Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернігівська області. Вказується, що перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії показують контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню COVID-19 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Згідно з постановою уряду про карантин, на території регіонів зі значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів. Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, у якому наявна одна з таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50%; середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%, який обраховується за формулою: показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%.

Зазначається також, що посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів. У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Регіональні комісії з питань ТЕБ і НС у регіоні зі значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізують епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів. Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасоване не раніше, ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
08 Липня 2020, 00:10
Під виглядом надуманого карантину ділять Україну...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024