У Ковелі таки закриють виховну колонію

10 Липня 2020, 12:35
Ковельська виховна колонія / Фото ілюстративне 3961
Ковельська виховна колонія / Фото ілюстративне

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька заявила, що для оптимізації роботи відомство планує закрити Ковельську колонію, після чого ув'язнених переведуть, а персонал звільнять.

За її словами, ув’язнених переведуть в інші установи, а персонал звільнять та запропонують нову роботу. Про це пише «Суспільне».

«Минулого місяця ми працювали над вивченням техніко-юридичних обґрунтувань, щоб розпочати процес консервації тих установ виконання покарань, які не потрібні для виконання функцій міністерства», – розповіла Висоцька.

Вона зазначила, що 6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації восьми установ виконання покарань, де було ухвалено рішення закрити такі колонії:

  • Ковельська виховна колонія,
  • Черкаська виправна колонія №62,
  • Дергачівська виправна колонія № 109,
  • Жовтоводська виправна колонія №26,
  • Ігренський виправний центр №133,
  • Чорноморська виправна колонія №74,
  • Ширяївський виправний центр №111,
  • Устинівський виправний центр №37.

«Засуджені будуть переміщені до інших установ виконання покарань, як правило, з кращими умовами утримання. Незабаром персонал цих установ буде звільнений. Їм буде запропонована робота у найближчих установах, або у міжрегіональних управліннях міністерства юстиції», – сказала Висоцька.

Заступниця міністра додала, що така оптимізація дозволить зменшити видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби. Щодо будівель, де нині розміщенні колонії та які підлягають консервації, то їх запропонують інвесторам.

Нагадаємо, Раніше Район.Ковель інформував, що у Ковелі планують закрити виховну колонію.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
10 Липня 2020, 19:33
Правильно! Навіщо нам робочі місця? А місце хороше - біля річки, та й центр недалеко. Черговий ТЦ побудують чи багатоповерхівку
10 Липня 2020, 20:11
Мабуть з подачі кіндера закривають, місце вже пригледіли злодюги.
23 Липня 2020, 23:44
Судный день пожирателям падали! На трассу !
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39