Депутата Ковельської міської ради звинувачують у шахрайстві

10 Квітня 2017, 09:44
2058

До суду поскаржився громадянин В. Назарчук на бездіяльність начальника Ковельського відділу поліції з приводу невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У скарзі він обґрунтував, що 14 березня 2017 року звернувся до поліції із заявою про вчинене кримінальне правопорушення, у якій вказував на те, що його квартирою з речами та майном внаслідок шахрайських дій незаконно заволодів інший громадянин (називається прізвище, ім’я та по-батькові), використовуючи статус депутата Ковельської міської ради. Мовляв, останній скоїв злочин, передбачений ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

В. Назарчук зазначив, що будь-якого повідомлення про внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР йому не надходило, досудове розслідування розпочато не було.

Коли ж поліцейським стало відомо про скаргу на них до суду, вони надали відповідь заявнику, що відомості по його заяві до ЄРДР внесені не були, бо заява розглянута в порядку Закону України «Про звернення громадян».

Зрозуміло, що слідчий та прокурор до суду не з’явились, хоча були належним чином повідомлені про час та місце розгляду скарги.

Судом встановлено, що рішення по заяві прийнято дільничним офіцером поліції, до компетенції якого, відповідно до норм законодавства, не входить здійснювати досудове розслідування, і який не є процесуальною особою та учасником кримінального провадження. Крім того, слід зазначити, що законом взагалі не передбачено складання такого процесуального документу як «висновок за результатами розгляду звернення», який було складено 16 березня і надано заявнику. Це просто власні вигадки місцевих поліціянтів.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Тарас Наваляний скаргу задовольнив, зобов’язавши керівника органу досудового розслідування поліції внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати слідство.

Коментарі
10 Квітня 2017, 12:53
Мусорня їх назвати скотиняки а не поліція
10 Квітня 2017, 13:40
Часом той депутат не косцьовят?
10 Квітня 2017, 15:04
А чому не називають прізвище того депутата. Люди повинні знати своїх героїв.
10 Квітня 2017, 15:24
не називають, бо добре знають закон
10 Квітня 2017, 16:34
Чому така таємниця,як призвище того чесного-депутата.
10 Квітня 2017, 19:15
Депутат-це публічна особа. Тому має бути названо прізвище.
10 Квітня 2017, 19:16
Точно Косьцьов'ят. Він вже не раз був помічений в такому.
10 Квітня 2017, 23:02
Косцьовят дуже любить нерухомість. І до липких рук прибирати, і руйнувати. Під егідою Ізіди Володимирівни...
11 Квітня 2017, 02:00
Неправда. Нащо ображаєте Косцьовята? Він має квартиру трикімнатну і йому не треба займатись шахрайством, та й не був він замічений у привласненні чужої квартири, а от Ізіда Володимирівна привласнювала квартиру одної старенької бабці. Вона тоді в білому домі юристкою працювала, от біс і попутав. Якщо Косцьовят повівся в котрий раз на хитрощі своєї протеже шахрайки і злодійкми Ізіди (Демчук) Ніни Володимирівни то я після цього його поважати перестану! Я не раз мав з ним мову за те, що треба думати своїми мізками і не вестися ні на які спокуси, бо чого доброго на старості можна загриміти за грати, а Ізіда буде руки потирати.
11 Квітня 2017, 14:09
Ви самі собі суперечите. Кажете."Він має квартиру трикімнатну і йому не треба займатись шахрайством" і тут же себе поправляєте ,"Якщо Косцьовят повівся в котрий раз на хитрощі своєї протеже шахрайки" Виходить, що у нього таке не перший раз. Якщо не раз мали з ним повчальну розмову, значить він цим займався... і не раз... Ще й не сам, а під покровительством юристки. А це вже організоване злочинне угрупування. ще й під прикриттям депутатсьскої недоторканості...
12 Квітня 2017, 02:29
Я написав все правильно. Знаю що Ізіда (Демчук) Ніна Володимирівна використовувала Косцьовята в своїх особистих інтересах, звичайно що кримінального походження. Користувалась його доброю душею, а він вірив їй, водив їй клієнтів, яких вона обдирала, влазив для неї у кредити і навіть запивав, коли справи заходили в тупік і тоді я неодноразово радив йому порвати з шахрайкою всі стосунки., тому, я й написав вище про "повівся", але щось мені підказує що це не Косцьовят.
12 Квітня 2017, 21:13
Косцьовят - сто пудів! Він не раз вже залітав, але наші слідчі дупи своєї не можуть від крісла відірвати і майже всі справи закривають. А то б давно вже він кукурікав. На зоні або в Липинах.
12 Квітня 2017, 21:13
Косцьовят - сто пудів! Він не раз вже залітав, але наші слідчі дупи своєї не можуть від крісла відірвати і майже всі справи закривають. А то б давно вже він кукурікав. На зоні або в Липинах.
12 Квітня 2017, 23:14
Про те, що запивав, не можу не погодитись, бо знайомі розповідали, як витягали його непритомного з -під лавки в барі. Факт...
13 Квітня 2017, 00:33
...тоді і Ліпіни і Маньки і Цумань зацвітуть від рук корупціонерів апрізвища знають усі
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром