На «другому Ковелі» будують водогін на п'яти вулицях

18 Липня 2020, 18:00
На «другому Ковелі» будують водогін на п'яти вулицях 2669
На «другому Ковелі» будують водогін на п'яти вулицях

У Ковелі продовжують будівати мережі для забезпечення централізованим водопостачанням мешканців другого Ковеля.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Ще у 2017 році, після екологічної трагедії на території ветсанзаводу, рішенням виконком міськради затвердив перелік вулиць і будинків, що входять в санітарно-захисну зону (1000 м) Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». За цей час жителі цього мікрорайону пересвідчились, що воно не є декларативним, адже уже на 16 вулицях мережі прокладені. І ці роботи тривають. 

Зараз водогін будують на Чигиринській, Братуня, Батуринській, Костомарова, Генерала Юрія Тютюнника. У нинішньому році у бюджеті міста на це передбачено  1,5 мільйона гривень.

Будівельники розповіли, що роботи дещо затримують погодні умови, а ще клопоту додають і грунтові води, рівень яких на сьогодні значно піднявся. 

«Міська влада виконує взяті на себе зобов’язання та будує водогін на вулицях, розташованих в безпосередній близькості до колишньої філії ветсанзаводу. Цьогоріч мешканці ще п’яти вулиць отримають можливість приєднатись до системи  централізованого водозабезпечення.  Сподіваюсь, що і  в наступному році місто теж буде спроможне виділити кошти, аби продовжити цю справу. Думаю, з часом цією послугою має бути охоплений весь мікрорайон», – прокоментував міський голова Олег Кіндер.

Варто зазначити, що у 2017 році на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої Ковельською філією ветсанзаводу, місто отримало значну суму коштів від держави — 17 мільйонів гривень. Більшу частину грошей і використали на прокладання мереж та будівництво водогону від станції другого підйому по вулиці Володимира Кияна до мікрорайону Ковель-2. Окрім цього,  впродовж цих років з місцевої казни на ці потреби виділили уже понад 13 мільйонів гривень. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
18 Липня 2020, 21:19
Водогін це є добра справа. Але справжній господар, коли будує водогін, то одночасно прокладає мережі каналізації. Напевно в мерії не додумались.....
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024