Ковельські водії на дорогах пропускають авто екстреної медичної допомоги

01 Серпня 2020, 12:11
Ковельські водії на дорогах пропускають авто екстреної медичної допомоги 3594
Ковельські водії на дорогах пропускають авто екстреної медичної допомоги

У Ковелі провели профілактичний рейд під назвою «Увага! Спецсигнал».

Спеціальний захід відбувся 31 липня, під час якого автомобіль екстреної медичної допомоги рухався вулицями міста із увімкненими спецсигналами. А екіпаж патрульної поліції супроводжував медиків і перевіряв, чи водії пропускають авто ЕМД.



 

Як показала акція, у Ковелі досить вічливі водії, які дотримуються закону і при появі автомобіля екстреної медичної допомоги із увімкненими спецсигналами, вони з'їжали вбік, даючи медикам швидше проїхати.

За годину заходу, виявили лише одного порушника. На вулиці Володимира Івасюка водій на авто із причепом не пропустив авто екстреної медичної допомоги. Пізніше патрульні виписали чоловіку штраф –  510 гривень.  




 

За порушення Правил дорожнього руху, а зокрема 122 Статті Кодексу України, за ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними присторями, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

«Згідно доручення департаменту патрульної поліції, під умовною назвою «Увага! Спецсигнал» проводяться профілактичні заходи. Сьогодні інспекторами та медичними працівниками екстреної медичної допомоги міста Ковель було проведено відпрацювання. Під час якого було виявлено одного порушника, який не надав дорогу спецавтомобілю – швидкій допомозі, яка рухалася із увімкненими проблисковими маячками та звуковими сигналами. За що водій був притягнутий до адміністративної відповідальності за частиною третьою Статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень», – сказала у коментарі Район.Ковель інспекторка зв’язків з громадськістю ВОНС м.Ковель УПП у Волинській області ДПП лейтенант поліції Олена Дмитрук

У патрульній поліції ситуацію загалом оцінюють позитивно. 

«Загалом суттєвих порушень не було, водії міста Ковеля вже навчені. Більш-менш поступаються дорогою, навіть відео є, що засвідчує це.  Ситуація по відношенню до спецавтомобілів не є критичною у нас в місті», – підсумувала Олена Дмитрук.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
01 Серпня 2020, 19:48
То ви вчора підарки їздили прикалувались з маячками, більше хрен прорущу
02 Серпня 2020, 14:34
А вони постійно прикалуються, виють, як вовки на луну, людей лякають
02 Серпня 2020, 18:09
Не пропускайте, особливо коли до Ваших рідних будуть їхати і рахунок буде йти на хвилини, тоді зрозумієте, що Ваша пізд**ж і гріхи мимо не проходять, а все повертається!
03 Серпня 2020, 00:32
Якщо на дорозі нема машин, а він повзе і виє, то який к чорту рахунок на хвилини?
03 Серпня 2020, 19:02
На першому фото: троє розумних, а двоє в масках...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024