Як отримати компенсацію за пакунок малюка та на що можна витратити кошти

01 Серпня 2020, 17:00
Розповіли, як отримати компенсацію замість бебі-боксу. 1589
Розповіли, як отримати компенсацію замість бебі-боксу.

Розповіли, як отримати компенсацію замість пакунку малюка.

Про це повідомляють на сторінку Міністерства соцполітики у фейсбуці.

Алгоритм дій отримувача компенсації. Отримувач – батьки, у яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька – патронатні вихователі, опікуни новонародженої дитини (за умови неотримання пакунку малюка у натуральному вигляді): звертається до АТ «КБ «ПриватБанк, укладає договір з АТ «КБ «ПриватБанк», відкриває рахунок зі спеціальним режимом використання, отримує спеціальну соціальну картку, звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з дати народження дитини.

Вказали, що отримувач має надати:

- копію свідоцтва про народження дитини;
- копію посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземця та особи без громадянства;
- копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
- копію рішення про встановлення опіки (в разі здійснення опіки над дитиною);
- копію рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);
- довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (в разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році.

Заяву та пакет документів можна подати в електронному вигляді.

Отримувач компенсації самостійно витрачає кошти грошової компенсації протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет магазини для придбання речей з визначеного переліку – дитячих товарів та товарів для породіллі. Зокрема, засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, в тому числі підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, в тому числі рушників, ковдр.


 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39