Центральна влада не реагує на проблему ковельського ветсанзаводу, – нардеп

19 Квітня 2017, 14:13
2672

Під час акції з перекриття міжнародної автомагістралі Київ-Варшава депутат Верховної Ради України Ігор Гузь заявив ковельчанам, що ветсанзавод у Ковелі повинен бути закритий.

«Мені пообіцяв міністр, в підпорядкуванні якого є цей завод, документ про закриття заводу. А далі, відповідно, питання утилізації тих відходів. Але принципове для мене було, щоб завод був закритий. Крапка. Де утилізувати – це питання до обласної виконавчої влади. Влада на центральному рівні на цю проблему не реагує. Ні міністра тут не було, ні керівництва ДП «Укрветсанзавод». Гунчика [голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, – ред.] тут теж не було», – каже Ігор Гузь.

Він говорить, що не збирається шукати якісь варіанти з утилізації. Мовляв, як народний депутат, хоч це і не його виборчий округ, зробив брифінг, організував людям зустріч з керівництвом Держпродспоживслужби, зустрівся з міністром аграрної політики.

«Ну, якщо нема реакції, то будуть далі моменти. Я скажу, що буде далі. Тих пару туш загрузити і завести в Київ, кинути в особняки, де вони проживають, щоб відчули, що таке сморід. Іншого варіанту немає!» – вважає Ігор Гузь.

На перекриття траси приїхав і заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, який сказав, що на сьогодні є п’ять варіантів розвитку подій, один з них – захоронити відходи на Поворському військовому авіаційному полігоні.

«Хотіли, щоб ДП «Укрветсанзавод» перемістило відходи з Ковеля на свої підприємства, але останні відмовилися, бо вони, начебто, перевантажені. Сьогодні наша обласна комісія вкотре буде збиратися і розглядати як і де утилізувати відходи. Одна ділянка розглядається в районі села Ломачанка Ковельського району. Ситуація трохи патова», – промовляє Сергій Кошарук.

За його словами, якщо землі держави, то ніякої згоди місцевої влади не потрібно, але з іншого боку – з громадами треба погоджувати. Він також заперечив чутки, нібито, відходи заражені африканською чумою, сказавши, що це – неправда. Обговорюється питання застосування пересувного крематорію.

«Міністерство, яке це допустило, має приймати рішення щодо відходів», – зауважив Сергій Кошарук.

На акції, звичайно, була поліція.

«Забезпечуємо громадський порядок. Наше одне-єдине завдання – не допустити якихось протистоянь. Скільки люди будуть, стільки й ми будемо тут», – запевнив начальник Ковельського відділу поліції полковник Іван Тусь.

Учасник двох революцій Сергій Котік прийшов на перекриття міжнародної автомагістралі з плакатом, який був адресований міському голові Олегу Кіндеру: «Кіндер! Поверни водосховище, яке ти з бютівцями забрав в громади, коли на Майдані лилася кров».














Коментарі
19 Квітня 2017, 20:15
їм пофіг наші пробюлеми. Чим більше людей здохне, тим краще. До виборів ще далеко. Будуть вибори - буде й тема ветсанзаводу. Ф не морочіть поважним людям голови.
19 Квітня 2017, 21:38
А Івахові що однаково? Чому жодної реакції від нього як народного депутата
19 Квітня 2017, 21:42
А чому ви перекрили Люблинець? В чому винні жителі цього селища? Винні в тому що у вас такий мер-дибіл? Чи в тому що директором ветзавода прийняли в свій час злочинця? Іншими словами, якщо нас щось не буде влаштовувати в нашій громаді - ми повинні перекрити всі вулиці м. Ковеля, так я розумію. Якщо не буде змінене місце перекриття траси (а ваші вимоги безумовно справедливі) то ви провокуєте ГОСТРУ ворожнечу між Ковелем і жителями люблинецької громади.
19 Квітня 2017, 23:45
Протести повинні проходити в логічних містях. Ідіть геть з дороги....
20 Квітня 2017, 00:44
Щойно подивився на телеканалі Інтер сюжет про перекриття автодороги Ягодин-Київ. Кіндер заявив, що він державний службовець (а зі мною сперечався його помічник, що Кіндер не є державний службовець!!! див. http://kowel.rayon.in.ua/news/25857-kinder-pereklav-vidpovidalnist-za-situatsiiu-iz-vetsanzavodom-na-derzhavu) і йому немає часу цим займатись, у нього важливі державні справи!. То хто є Кіндер насправді? Державний службовець чи посадова особа місцевого самоврядування? Схоже, що на 7 році керування містом він сам не знає хто він є і що він робить! Одним словом, типу Льоні Черновецького - він і його команда молода робить щось важливе.... Тьху!
20 Квітня 2017, 11:07
Люди,схаменіться!На нашій біді ви починаєте виясняти свої шкурні питання.Правду кажуть:де два українці ,там три гетьмана.Котік,ти справжній піз......Згинь,щоб тебе ніхто небачив.То ти неможеш на каблуках ходити по набережній,то ти неможеш тепер купатись у водосховищі.А те що ми неможемо дихати і жити то це тебе нехвилює.Ось усе твоє єство як так званого майданівця.Ганьба !!!!!!!!!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024