Директора ветсанзаводу шукають, щоб відвести до суду

19 Квітня 2017, 15:51
2548

Ковельська місцева прокуратура Волинської області отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу.

Прокурори наполягатимуть на взятті посадовця, який наразі перебуває в розшуку, під варту, – повідомляє прокуратура Волині.

Як уже повідомлялося, керівнику підприємства оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забрудненні земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 239 КК України).

Встановлено, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі, чим спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також спричинив йому шкоду на суму більш ніж 1,8 млн. грн.

Зауважимо, що 7 квітня 2017 року суд дав дозвіл на знищення речових доказів у провадженні (трупів тварин та відходів тваринного походження, накопичених на території заводу) та доручив це Ковельській міській раді за умови дотримання санітарних норм при координації робіт Держпродспоживслужбою.

Триває досудове розслідування.

Коментарі
19 Квітня 2017, 21:18
Не зрозумів, що означає наступне: 7 квітня 2017 року суд дав дозвіл на знищення речових доказів у провадженні (трупів тварин та відходів тваринного походження, накопичених на території заводу) та доручив це Ковельській міській раді за умови дотримання санітарних норм при координації робіт Держпродспоживслужбою. Це як доручив Ковельській міській раді? Представницькому органу місцевого самоврядування? На державному підприємстві?? Кому конкретно? Якому депутату (депутатам)? І що буде, якщо вони це доручення тупо проігнорують??? Яка передбачена відповідальність та по якій статті??
20 Квітня 2017, 00:52
Щойно подивився на телеканалі Інтер сюжет про перекриття автодороги Ягодин-Київ. Кіндер заявив, що він державний службовець (а зі мною сперечався його помічник, що Кіндер не є державний службовець!!! див. http://kowel.rayon.in.ua/news/25857-kinder-pereklav-vidpovidalnist-za-situatsiiu-iz-vetsanzavodom-na-derzhavu) і йому немає часу цим займатись, у нього важливі державні справи!. То хто є Кіндер насправді? Державний службовець чи посадова особа місцевого самоврядування? Схоже, що на 7 році керування містом він сам не знає хто він є і що він робить! Одним словом, типу Льоні Черновецького - він і його команда молода робить щось важливе.... Тьху!
22 Квітня 2017, 06:08
...на мою думку прийдеться шукати далеко від Ковеля...в рф чи лднр як мінімум і довго
05 Травня 2017, 23:55
та його не до суду вести а закопати у цьому лайні разом з іншими нашими політиками
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром