Під керівництвом Олега Самчука провели першу в Україні посмертну пересадку підшлункової залози

08 Серпня 2020, 12:41
Під керівництвом Олега Самчука провели першу в Україні посмертну пересадку підшлункової залози 4644
Під керівництвом Олега Самчука провели першу в Україні посмертну пересадку підшлункової залози

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, яку очолює ковельчанин і колишній керівник Ковельського МТМО Олег Самчук, провели першу в Україні посмертну трансплантацію підшлункової залози.

Операцію провели 7 серпня.

Донором для трьох людей став 38-річний житель Львівської області. Він потрапив в лікарню із розривом аневризми судин головного мозку. Cпеціалісти доклали усіх зусиль, щоб його врятувати, але, на жаль, це було неможливим. А після того, як йому констатували смерть мозку, рідні чоловіка – дружина і мама підписали згоду на донорство, аби органи їхньої близької людини, яка померла, продовжили жити в інших людях. 

Читайте також:

Щасливим реципієнтом став 45-річний львівянин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років, як ускладнення, ще й на ниркову недостатність.
Операція подарувала йому шанс вилікуватися від обох хвороб.

Окрім того, пересадили ще одну нирку і серце. Нирку отримала 30-річна жінка з Волині. До цього вона три роки була на гемодіалізі. Донорський орган запрацював просто на операційному столі.

Нове здорове серце отримав 45-річний чернівчанин. Три роки тому він мав запалення легень, інфекція вразила серце і воно не могло качати кров.  Він був практично присмерті. Без операції пацієнт не прожив би і кількох тижнів. Але, за щасливим збігом обставин, після госпіталізації в Інститут серця МОЗ України, куди він приїхав обстежуватися для подальної трансплантації, для нього знайшовся донор. 

«Я вдячний усім, хто долучився до операцій, усім, завдяки кому вони стали можливі. А ще дякую представникам ЗМІ, які домомагають нам розповідати людям про те, що транстплантація – це шанс на життя, що вона має бути в Україні і що кожен із нас має хоча б задуматися над тим, щоб підтримати донорство. Ніхто не зможе жити вічно, але помираючи, зможе врятувати хоча б одне життя!», – написав Олег Самчук на своїй сторінці у Facebook.

Як це відбувалося, можна побачити у сюжеті випуску новин СТБ:

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
08 Серпня 2020, 19:39
Більше б таких подій, таких статей. А то що не день, то стаття із циклу загальнообов'язкового державного залякування населення...
09 Серпня 2020, 01:54
А нічого що Самчук брав і бере тисячі баксів за влаштування на роботу? Представляю скільки за операції!!!!
09 Серпня 2020, 11:10
ти пальнута
09 Серпня 2020, 21:22
Я не пальнута, знайомі особисто платили йому.
11 Серпня 2020, 02:36
Так Самчук вже у Львові! Що він *бере?* А Ваші знайомі, часом, не Кукукнутий з своєю аферисткою?
26 Серпня 2020, 21:04
Доречі ,той "щасливий чоловік" помер на 3 чи 4 день ,підшлункова не прижилася. В Львівській газеті писало
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром