Уникнути карантину в Польщі можна прилетівши літаком

10 Серпня 2020, 10:46
945 Джерело: https://dyvys.info/2017/12/14/skilky-ukrayintsi-gotovi-platyty-za-perelit-i-shho-dast-ugoda-pro-spilnyj-aviaprostir-z-yes-opytuvannya/

Пасажири літаків, які виконують міжнародні рейси в аеропорти Польщі, від суботи звільнені від необхідності самоізоляції і проходження 14 денного карантину.

Це офіційна інформація котра вміщена у виданні Dziennik ustaw rzeczypospolitej polskiej, де друкуються офіційні документи польського уряду. Цей називається «Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 7 sierpnia 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii».

Аналогічне доповнення до переліку осіб, які звільненні від необхідності проходження карантину вже з’явилося й на офіційному сайті прикордонної служби РП. Дослівно воно виглядає так: «pasażerowie statku powietrznego w rozumieniu art. 2 pkt. 1 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. – Prawo lotnicze, wykonującego lot międzynarodowy z lotniska położonego na terytorium państwa nieobjętego zakazami w ruchu lotniczym».

З усього вищенаписаного можна зробити висновок, що пасажири літаків з України позбавлені обов’язку проходити карантин.

Нагадаємо, наприкінці червня в обох вищезгаданих виданнях також з’явилася інформація про те, що від проходження обов’язкового 14 денного карантину від 1 липня звільнили пасажирів літаків кількох країн, серед яких була й Україна. Та вже 3 липня текст документу підправили й Україна з цього переліку зникла.

До слова, Польща кожні два тижні оновлює перелік країн з яких авіаперельоти поки заборонені. Чинне розпорядження залишається в силі до 11 серпня, однак за даними польських ЗМІ вже готове наступне, котре продовжить заборону міжнародних польотів до 25 серпня. У переліку країн, з яких Польща не прийматиме літаки після 11 серпня 45 країн і України там немає. 

Читайте також: Двотижневий карантин українців у Польщі намагаються скасувати дипломатичним шляхом

У Польщі з'явилася петиція з проханням впускати українців без карантину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39