Кошарук пропонує створити у Ковелі систему тероборони, бо місто – двері у Білорусь

12 Серпня 2020, 18:40
Сергій Кошарук 2145
Сергій Кошарук

Колишній мер Ковеля, а нині голова депутатської фракції «Солідарність» у Ковельській міській раді Сергій Кошарук відреагував на політичні події у Білорусі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ще з 2006 року, очоливши ковельську делегацію, багато їздив до білорусів. У Бресті – переймали досвід чистих вулиць, якісних доріг та міцної «комуналки». У Пінську – вивчали культурні традиції та обмінювалися здобутками у гуманітарній сфері. Багато позитивного досвіду перейняли у білорусів (вуличний автопилосос та молодіжне житлове будівництво в Ковелі після тих поїздок з’явилися). Проте я ще тоді говорив нашим сусідам, що перехід від совкової до демократичної республіки незворотній. Адже білорусам також притаманна спрага до справедливості і свободи», – написав у дописі Сергій Кошарук.

Він зазначає, що нинішні події в Білорусі – протести, пов’язанні з несправедливістю та насиллям під час президентських виборів, посилюють процеси, які можуть впливати і на нас (по іншу сторону білорусько-українського кордону).

Він також висловив своє захоплення солідарністю та відвагою білорусів, що повстали проти диктатури.

«Вірю, що вони переможуть. Але розумію – багато подій відбувається за ляльководством Кремля і переживаю, що бажану перемогу білоруському народу доведеться здобувати довго та платити за неї дорогою ціною», – пише Сергій Кошарук.

Він зазначає, що за протестами в Білорусі можуть прийти військові дії та гумконвої.

«Якщо РФ має інтерес – начувайся біди! За протестами в Білорусі можуть прийти військові дії та гумконвої. Для українців ситуація в Білорусі може відгукнутися можливістю диверсійних актів та терористичної загрози. Ковель – брама в Європу, але також двері до Білорусі. Важливо створити надійну систему територіальної оборони та місцевої самооборони, налагодити співпрацю та злагодженість із поліцією і внутрішніми військами щоби гарантувати безпеку у своєму місті та дати впевненість нашим людям на своїй землі», – Сергій Кошарук пропонує створити у Ковелі систему тероборони.


 

Сергій Кошарук опублікував фото із поїздки у Білорусь, а також приїзд представників білоруських міст-партнерів до Ковеля.

Представниця міста-партнера Пінська Ніна Іванівна вітає ковельчан на день міста Ковеля, 7 липня 2006 року.

 


 

 Під час перебування у Пінську 7 жовтня 2007 року.

 

 

Сергій Кошарук біля дорожнього знаку із нагадуванням про КДБ.


 

Читайте також: 

У Ковелі волонтери розвозять безкоштовні продуктові набори

«Жыве Беларусь!»: як волиняни підтримують білоруський народ у соцмережах

Коментарі
12 Серпня 2020, 22:58
ще один генерал знайшовся. То може на донбас, україну захищати?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром