Із ветсанзаводу вивезли понад 20 тонн відходів

21 Квітня 2017, 12:17
1895

20,770 тонн відходів квітня вивезли із території ветсанзаводу у Ковелі.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Вивезення відбулося 20 квітня. Відповідні дії узгодили та погодили під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 19 квітня.

У протоколі засідання комісії зазначено, що керівництво головного управління Держпродспоживслужби в області та місцеве самоврядування Ковеля повинні забезпечити супровід виконання графіка передачі сировини тваринного походження (кістки) для утилізації на споріднені підприємства. І діятимуть за графіком допоки не вивезуть відходи. 

Окрім того, попередньо повідомляли, що під час засідання комісії збільшили кількість ділянок, де ймовірно захоронять відходи ветсанзаводу. Тож «у роботу» взято території військового полігону поблизу села Поворськ, ділянку неподалік села Заячівка, що межує зі згаданим полігоном, ділянку Волинського військового лісгоспу, СЛАТ «Тур» та ту, що межує з землями СЛАТ «Тур» та Поворської ОТГ.

«З огляду на те, що ситуація із ковельським ветсанзаводом набула неабиякого суспільного резонансу й за умови подання недостовірної або неперевіреної інформації може спричинити появу панічних настроїв у населення, юристів облдержадміністрації та правоохоронців за рішенням комісії уповноважили «вивчити питання щодо відповідальності громадян, які поширюють недостовірну інформацію», – кажуть в облдержадміністрації.

Також фахівці ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжать здійснювати лабораторний контроль за екологічною та епідеміологічною ситуацією на територіях поблизу Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

Коментарі
21 Квітня 2017, 17:35
саме оловне питання а куди вивозять? на іншу територію району?
21 Квітня 2017, 17:40
Незгідний з вами що потрібно «вивчити питання щодо відповідальності громадян, які поширюють недостовірну інформацію». Громадяни якщо щось і поширюють, то, як правило, так воно і відбувається (випадок з недавньою спробою таємного ввезення на територію Люблинецької громади техногенно небезпечної отрути з ветзаводу&quot;. А звідси виходить, що потрібно негайно &quot;ВПРОВАДИТИ кримінальну відповідальність для посадових осіб&quot; за: <br/> - утаємнення від населення інформації про будь-які переміщення смертельних чи небезпечних вантажів;<br/> - самовільне ввезення (чи спробу ввезення) смертельних для населення чи оточуючого середовища вантажів в межі новостворених громадських об'єднань. Мотивувати це як терористичний акт (чи спроба терористичного акту);<br/> - громадян які вчасно повідомляють про небезпеку (а не, як ви кажете, &quot;розповсюджують чутки&quot;) удостоювати премій та нагород.
22 Квітня 2017, 01:06
Хлопці, не грайтеся з вогнем. У нас теж є діти. І &quot;варшавка&quot; біля нас проходить. НІХТО у нас нічого захоронювати не буде. Просто не дамо.
24 Квітня 2017, 11:37
Викинути за заводом. ШОК.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024