Начальник ковельської колонії отримав сувору догану

24 Квітня 2017, 16:50
5438

9 посадових осіб ковельської виховної колонії, серед яких – її начальник притягнуті до відповідальності, – повідомляє прокуратура Волині.

На постійному контролі правоохоронців перебуває забезпечення дотримання прав засуджених, які відбувають покарання у Державній установі «Ковельська виховна колонія», – йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Як відомо волинянам, правоохоронними органами області упродовж березня-квітня 2017 року розпочато 4 кримінальні провадження з приводу виявлення фактів одержання засудженими тілесних ушкоджень, в тому числі можливого їх спричинення працівниками колонії.

Досудове розслідування у провадженнях триває, його хід перебуває на контролі у керівництва прокуратури області.

Окрім того, керівником Ковельської місцевої прокуратури невідкладно організовано проведення перевірки  з питань своєчасності та повноти надання засудженим, у яких було виявлено тілесні ушкодження, медичної допомоги, а також з інших питань порушення прав засуджених.

За наслідками перевірки начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку, за результатами розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб установи, в тому числі начальнику колонії оголошено сувору догану.

Стан дотриманя прав та інтересів засуджених, які відбувають покарання у колонії,  за участі керівника Ковельської місцевої прокуратури, першого заступника начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, керівництва Державної установи «Ковельська виховна колонія» обговорено на спільній нараді у заступника прокурора області.

За наслідками наради, з метою покращення роботи та стану додержання прав засуджених розроблено ряд спільних заходів, в тому числі проведення комплексної перевірки в установі виконання покарань за участі органів державної влади та контролю.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в ковельській колонії наглядачі накачують в’язнів наркотиками.

Коментарі
24 Квітня 2017, 20:52
Нічого нікому не буде
25 Квітня 2017, 00:55
Не гоніть лашидєй.
25 Квітня 2017, 01:32
по істv показали передачу про Ковальську колонію
25 Квітня 2017, 05:26
відсотків 70 тої передачі повна туфта
25 Квітня 2017, 05:29
і наркотики і галоперидол це дві різні речі, цікаво чому вони не розповіли при яких обставинах їм вводили ці препарати?<br/>а такі поверхові і необгрунтовано-емоційні передачки і в дитячому садку знімати можна і в лікарнях наших при цьому накопати можна стільки, що мама не горюй.
25 Квітня 2017, 14:18
Пальчиком насварили
25 Квітня 2017, 18:08
Краще б &quot;доблесна&quot; прокуратура звернула увагу на цих псевдожурналістів з їхніми розслідуваннями і експертами та правозахисниками від кримінального світу. Прикро що зараз немає механізму притягнення до відповідальності повій від журналістики. Прокуратурі потрібно було відзвітувати про те, що винних покарано, хоча цю вину ніхто не довів. Тепер в нашій крайні можна стати винним заочно, просто від того що на тебе навели камери і творчо облили брудом.
25 Квітня 2017, 18:13
тих репортерів на сутки в камеру до тих любих дітей... і подивитися, виживе та дура чи ні, якщо виживе то й хрен з нею, а як ні, то доля))) А взагалі репортери що пропагують &quot;понятія&quot; і кримінальний спосіб життя повинні зацікавити прокуратуру
26 Квітня 2017, 18:06
Це все замовлено,для закриття червоних зон щоб меньше тягли грошей з бюджету.
26 Квітня 2017, 19:25
О так це виставко в культурно - просвітницькому центрі зараз! Які прекрасні твори , вишивки і як можна таке нести про колектив колоніі . Скільки зусиль і праці вони вкладають в цих не зовсім здорових дітей і щоб такий результат перевірки!!!!!!! Щось тут не те.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром