У Ковелі поліція влаштувала «судилище» над торговцями квітів

25 Квітня 2017, 13:06
3657

Протягом березня-квітня цього року Ковельський відділ поліції направив до суду справи про притягнення до адміністративної відповідальності шістьох жінок за те, що вони опівдні 7 березня біля універмагу та на бульварі Лесі Українки здійснювали торгівлю з рук живими квітами.

Одна жінка пояснила суду, що є тимчасово безробітною і перебуває в тяжкому матеріальному становищі, а тому змушена була заробити якість кошти на утримання малолітньої дитини, яка є інвалідом. Інша жінка розповіла, що торгувала тюльпанами, бо немає грошей на утримання двох малолітніх дітей. Третя теж виховує двох дітей… Всі вони у вчиненому розкаювалися та просили суворо не карати.

Працівники поліції були добре обізнані про ці «гіркі» факти, але справи все одно скерували до суду, аби покращити показники в роботі і свою нікому не потрібну в суспільстві статистику. Можна закрити кримінальне провадження про розкрадання бомбосховища у Ковелі на вулиці Сагайдачного, спустити «на гальма» розслідування по фальсифікації офіційних документів посадовцями мерії, але простих ковельчанок треба обов’язково покарати по всій суворості букви закону?! На що розраховував начальник Ковельського відділу поліції полковник Іван Тусь? За такі справи звання генерала не присвоюють!

Постановами Ковельського міськрайонного суду правопорушниці визнані винними та звільнені від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого. Судді обмежились усними зауваженнями та закрили провадження. «Фінал» достойний того, щоб про нього дізналася громадськість! За списані без толку стоси паперу теж хтось має відповідати?

До речі, напередодні тієї передсвяткової поліцейської «облави» біля універмагу та на бульварі Лесі Українки працівники поліції на Привокзальній площі, неподалік з десятка валютчиків, затримали пенсіонерку, інваліда ІІІ групи, яка продавала з рук штучні квіти. За фактом несанкціонованої торгівлі інспектором Ковельського ВП було складено протокол та вилучено предмети торгівлі, а саме – дві штучні квітки фіолетового та червоного кольорів (відповідно до протоколу вилучення). Суд поступив так само, як і в попередніх випадках, при цьому зобов’язавши правоохоронців повернути пенсіонерці-інваліду вилучені дві штучні квітки, які на час розслідування зберігалися у відділі поліції. 

Коментарі
25 Квітня 2017, 16:49
Туць, ти хто?!!!
25 Квітня 2017, 17:57
а валютчиків притягнути до відповыдальності мусорам СЛАБО!!!!!
25 Квітня 2017, 19:24
ПОЗОР нашій поліції. Ті, хто складав ці акти недостойні носити звання поліцейського. Слава богу хоч судді наші розумніші, не покрачили показники поліцейських.
25 Квітня 2017, 19:41
ще не так давно наші інтернет крикуни,доблесні дописувачі писали про стихійну торгівлю на привокзальній площі ......мовляв ніхто не дивиться ....де поліція? ))))) а тут навпаки! ТО ЯК ТОДІ БУТИ?????І там не так і тут не так!!!! А ну, інтернетрозумники ,що скажете?
25 Квітня 2017, 20:02
На привокзальній треба починати з тих хто викладається на 5 метрів,а не з бабок старих!
25 Квітня 2017, 23:33
Ось і всі люстрації наяву! кака була- кака є, назва суті не міняє, назвіть міліцією, чи поліцією, а падло є падлом.
26 Квітня 2017, 02:16
отака в нас чемна поліція комара цідить а верблюда проглочує стид і позор щей погони носить мусора
26 Квітня 2017, 11:59
Треба було поскладати протоколи не на продавців, а покупців квітів
26 Квітня 2017, 16:21
А потім будуть кричати що льготи та пенсія мала ,хіба після цього ви на щось заслуговуєти?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром