Поблизу ветсанзаводу сплеску захворюваності не зафіксовано, – медики

25 Квітня 2017, 16:11
1775

Експерти стверджують, що в районі Ковельського ветсанзаводу не зафіксовано зростання рівня інфекційної захворюваності.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України, – пише ВолиньPost.

Фахівці Ковельського міськрайонного відділу Волинського ОЛЦ провели моніторинг стану довкілля та епідеміологічний нагляд за станом інфекційної захворюваності на території, прилеглій до Ковельського ветсанзаводу. 

Зокрема вони взяли 65 проб води з криниць в радіусі півкілометра від підприємства. У 16,6% проб виявлено перевищення нормативів за вмістом нітратів та аміаку. А третина проб не відповідали вимогам за мікробіологічними показниками.

Для порівняння, загалом на Волині частка проб із перевищенням вмісту всілякої гидоти становила у 2016 році 6,1%.

Водночас якість води у річці Турії, що протікає в межах Ковеля та сіл Бахів і Вербка, відповідає гігієнічним нормативам за санітарно-токсикологічними показниками.

Окрім того, фахівці у санітарно-захисній зоні ветсанзаводу не виявили збудників особливо небезпечних інфекцій.

За даними аналізу, інтенсивні показники захворюваності на інфекційні гастроентероколіти у Ковелі у минулому році були нижчі від загальнообласних у 2,5 раза, цього року – в 6 разів. Аналогічна ситуація і з захворюванням на ротавірусні інфекції.

«Не зареєстровано росту інфекційної захворюваності і в мікрорайоні розміщення зазначеного підприємства», – заявили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Водночас фахівці продовжують здійснювати лабораторний контроль за епідеміологічною ситуацією на території поблизу Ковельської філії ДП «Ветсанзавод».

Коментарі
25 Квітня 2017, 20:20
Зокрема вони взяли 65 проб води з криниць в радіусі півкілометра від підприємства. У 16,6% проб виявлено перевищення нормативів за вмістом нітратів та аміаку. А третина проб не відповідали вимогам за мікробіологічними показниками. і всерівно захворювань не виявлено. Про що це говорить? а то що Кошику дуже не хочеться уходити у відставку і тепер усі служби дають прекрасні аналізи і по ним виходить що в цьому районі жити можно краще а ніж на березі моря. а ви люди вірте і не знімайте локшину з вух. а саме оловне що на сьогодні ніякі роботи не проводяться просто шуіри стягнули в інше місце
25 Квітня 2017, 21:01
Замилювання очей. <br/>Нічого нема небезпечного, хай лежить, на висилку туди пожити га Другий Ковель всіх &quot;умніків&quot;! Мразі..
25 Квітня 2017, 22:36
Просто курортна зона... Лікувальні грязі.....
26 Квітня 2017, 02:22
Бачила я по новинах як озвучували результати аналізів. І психологом не треба бути щоб зрозуміти по фізіономії лаборанта,що вони обманюють людей. Кілька років назад брали проби води в річці і вже тоді говорили що вона не придатна навіть для купання
26 Квітня 2017, 11:02
Постійне споживання продуктів та води,які містять нітрати ,коліформні бактерії впливають на імунну систему людського організму,А вживання нітритів викликає і сприяє утворенню канцерогенних речовин в організмі людини з подальшим утворенням пухлин різного походження.Нехай медики скажуть правду людям.Вони або недосягають цього,або свідомо замовчують.Це велика біда.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром