Ковельчани підняли на Говерлу найбільшу вишиту сорочку і встановили рекорд

25 Серпня 2020, 12:25
Ковельчани підняли на Говерлу найбільшу вишиту сорочку і встановили рекорд 3106
Ковельчани підняли на Говерлу найбільшу вишиту сорочку і встановили рекорд

Ковельчани встановили новий Рекорд України.

Про це інформують у ГО «Велика ідея» у Facebook.

Ковельська велетенська вишита сорочка продовжує об’єднувати українців. Цього разу більше 50 людей підкорили гору Говерлу та у День Державного Прапора, на передодні Дня Незалежності України з піднесеним духом та патріотичним настроєм розгорнули найбільшу українську вишиту сорочку на найвищій точці України.

Читайте також: Шлях створення гігантської вишиванки для Шевченка у Ковелі

«Масове сходження на найвищу вершину Українських Карпат та найвищу точку України гору Говерлу, висота якої складає 2061 метр, підняття та розгортання на вершині велетенської вишитої вручну хрестиком сорочки та 8-метрового вишитого хрестиком учнями ковельських навчальних закладів поясу крайки. Ідейні засновники та організатори проекту «З Україною в серці - ГО «Великк ідея» м. Ковель Волинська обл. Робота над вишиванням тривала 365 днів», – саме так звучить новий рекорд України.

Ініціаторами та організаторами встановлення рекорду України стали Олександр Романюк (туристичні подорожі «Шалені Карпати») та ГО «Велика ідея» (автор проекту «З Україною в серці» зі створення вишиванки у 2017-2018 рр). А наймолодшим учасником рекорду України став п'ятирічний ковельчанин Марк Чеханюк.

«Ми разом зробили це і ми щасливі! Нічого у Світі не зрівняється з емоціями людей, об’єднаних духом патріотизму, любові до своєї країни, а особливо після підкорення найвищої гори в Україні на передодні Дня Незалежності України!», – ділиться враженнями організатор Олександр Романюк.







 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39