«Люди кажуть»: розвінчуємо міфи про навчання за кордоном

30 Серпня 2020, 12:30
1595

Радіо СіД FM спільно із виданням Район.in.ua запустили новий радіопроєкт «Люди кажуть».

«Люди кажуть» має формат розважально-пізнавального шоу, у якому ведуча Вікторія Жуковська озвучує популярний міф, надає максимальну кількість фактів щодо нього, експерт додає фахову думку, а українці, які живуть в інших країнах, розповідають про власний досвід.

Щопонеділка о 19:40 на «СіД FM» – нова тема. Також послухати передачу можна у форматі подкасту.

У новому випуску «Люди кажуть» поговорили про те, чи гірша освіта в Україні, ніж за кордоном. Чи, можливо, навпаки – наша освіта має свої переваги.

Число українців на навчанні в іноземних університетах зараз складає близько 80 тисяч осіб.

За даними ЮНЕСКО після 2016 року кількість українських студентів за кордоном збільшилася майже вдвічі. До прикладу, 55% іноземних студентів у Польщі – українці. Про це йдеться у результатах дослідження компанії Selectivv. У наших сусідів навчається понад 35 тисяч українців.

Щонайменше дві третини українців вступає у Польщі не у найкращі й навіть не посередні приватні заклади. Ці університети не дуже популярні у самих поляків. Вони добре знають, що якість освіти там дуже невисока. Зате беруть туди без вступних іспитів  без мінімального відбору. Тож нашим абітурієнтам не треба перейматися результатами ЗНО чи знанням польської. Заплатив гроші  і три роки будеш вчитися.

Експертка Олеся Верченко  академічна директорка Київської школи економіки. За її плечима  аспірантура економічного факультету університету штату Вірджинія та магістратура Лозаннського університету. Вона розповіла, що спонукає молодь покидати домівки й робити вибір між Батьківщиною і перспективою. І чи можливо в Україні отримати європейську освіту.

«В Україні можна отримати європейську освіту, якщо ми говоримо про якість по контенту, і ця освіта визнається в міжнародних спільнотах. Є напрямки де українська освіта є більш сильна  технічні напрямки. Українські ВНЗ випускають високого рівня спеціалістів зі знанням англійської й з розуміння світу навколо них. Не потрібно ставити ярлики, що в Україні погано, а в Польщі можна отримати кращу освіту. Високого рівня освіти ВНЗ є і в Україні, і в Польщі. Без знань хорошу роботу та кар'єру не побудуєш. Я хочу застерегти молодих людей про те, що обирати ВНЗ за кордоном треба дуже обережно», – розповідає експертка

Щоб дізнатися усю правду про навчання українців за кордоном слухайте новий випуск подкасту «Люди кажуть».

Слухайте також: «Люди кажуть»: розвінчуємо міфи про комуналку

Коментарі
01 Вересня 2020, 13:30
Яка брехня....самі розікрали країну.Вивезли своїх дітей та внуків за кордон,і розказують що робити нам і нашим дітям. Одним словом КОЗЛИ.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром