У Ковелі ламають частину будинку, де за стіною проживає сім’я учасника АТО

01 Травня 2017, 13:11
11061

Скандальна ситуація виникла на вулиці 1-го Травня, неподалік особняка, в якому проживає міський голова Олег Кіндер.

За офіційним документом, який видано Волинським обласним бюро технічної інвентаризації ще від 2 лютого 2016 року, частина двоквартирного одноповерхового будинку на цій вулиці, а саме квартира № 2, загальною площею 25,9 квадратних метрів, що належить ковельчанці Наталії Н. – знесена. Однак останній факт не відповідає дійсності.

Квартиру № 2 сьогодні намагаються розібрати колишній начальник Ковельської пожежної частини Валерій Троцюк та Віталій Зварич.


 

Сусідка Марія Кликоцюк стверджує, що вони обоє не мають жодного відношення до «другої» квартири і діють без відповідних дозволів та узгоджень. У той же час чоловіки переконують, що земельну ділянку отримано за рішенням Ковельської міської ради.

Внаслідок того розбирання може обвалитися стіна і дах квартири № 3, в якій проживає Валентина Матасюк разом із трьома своїми дітьми (один з них є учасником АТО) та неповнолітніми онуками.

Під час емоційних «розборок» дійшло навіть до рукоприкладства. На місці інциденту побували працівники Ковельського відділу поліції, але у конфлікт вони не втручались, спостерігаючи на все зі сторони.


Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції
Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції

Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції
Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції

Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції
Заява Матасюк В.В. в обласне управління поліції

 

Валентина Матасюк показує журналістам нашого видання відповідь з відділу містобудування та архітектури виконкому Ковельської міської ради, за підписом завідувача сектором Марії Приступчук, де вказується, що власник земельної ділянки на вулиці 1-го Травня, яким є Віталій Зварич, не звертався до виконкому з приводу дозволу на будівництво або видачі містобудівних умов та обмежень чи будівельного паспорта забудови ділянки та знесення об’єкта архітектури.

Детальний план території розміщення садибної забудови
Детальний план території розміщення садибної забудови

 

Згідно норм Цивільного кодексу України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд, при цьому він не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян.

«Статтею 5 Закону України «Про основи містобудування» передбачено, що при здійсненні містобудівної діяльності необхідно забезпечувати врахування законних інтересів та вимог власників, або користувачів земельних ділянок та будівель, що оточують місце будівництва. Виходячи із вищевикладеного, при проведенні робіт по знесенню частини будівлі були порушені законні інтереси співвласників житлового будинку по вул. 1-го Травня, 25», – вказує Марія Приступчук.



 

У зв’язку із порушенням законодавства, 21 березня 2017 року виконавчим комітетом Ковельської міської ради Віталію Зваричу було направлено лист з вимогою припинити будівельні роботи з демонтажу частини будинку та, зважаючи на стан будівлі, отримати висновки і рекомендації сертифікованих спеціалістів про можливість проведення робіт з демонтажу частини несучих конструкцій, проведення робіт з утеплення міжквартирних стін та про необхідність врахувати законні інтереси співвласника.

З метою недопущення руйнування житлового будинку пану Зваричу виконкомом повторно направлено лист з вимогою терміново припинити будівельні роботи щодо демонтажу квартири № 2.


 

«У разі невиконання цієї вимоги гр. Зваричем В.В., ви маєте право, відповідно до ст. 16 Цивільного кодексу України, звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового, або майнового права та інтересу», – пропонують чиновники і безпорадно розводять руками.

Наразі на «об’єкті» встановилося затишшя. Вплинули вихідні та першотравневі свята, але всі налаштовані досить рішуче.


 

Коментарі
01 Травня 2017, 16:59
Наша "нова" піліція - будемо стояти, як барани, і спостерігати, доки не прибуде... папка з документами. З такими мусорами і з хати все винесуть. Закон про зброю для громадян - в дію!
01 Травня 2017, 17:04
Це поряд з Кіндером. Міська влада повністю в курсі. Троцюк вже все там "порішав"... У нас гроші і зв'язки все вирішують ....
01 Травня 2017, 17:59
Троцюк- пєтух, Кіндер- сволота бо не заслуговує на скотину.Кожен отримає по заслугах.
02 Травня 2017, 03:11
Бидло не розумне, ця пархата морда, людей з вогню витягувала, поки ви спали! Можливо ваших рідних! Вам не соромно? Ви спочатку підтягніть граматику, а потім висловлюйте свою расову ненависть! Перш за все він людина з Великої букви, яка врятувала не один десяток Українців, а що зробили ви для своєї країни???
02 Травня 2017, 03:36
Беня, очень легко вы распоряжаетесь жизнью других людей. Но посмотрите сначала на себя. Возможно вам надо бежать первому?
02 Травня 2017, 10:35
Треба викликати всі телеканали нехай подивляться,що в Ковелі робиться.
02 Травня 2017, 11:04
Набрало хабарів а тепер будує
02 Травня 2017, 11:47
Вставити в дупу його коханий вогнегасник та у космос до друзів
02 Травня 2017, 12:11
То все потрібно робити організовано без анестезії
02 Травня 2017, 12:43
А СТРОК ПРИДАТНОСТІ ВОГНЕГАСНИКА НЕ ПЕРЕВІРЯЛИ
02 Травня 2017, 14:24
шановні якби ви знали цю кликоцючку то тобі б так не писали, подивіться на фото трішки далі побачите новий будинок чималих розмірів де вона проживає а цю хатину тримає щоб їй держава дала ще квартиру. ця бестія лише кричить що в неї і те і те а сама ще та людина.Тому перед тим як когось осуджувати хоча б трішки розберіться а то як кури кукудакаєте тут.
02 Травня 2017, 18:28
Сусід, якщо у Вас розвинуте таке гостре почуття справедливості,в такому разі віддайте половину свого будинку цим свино-собакам, "легендарним" вогнеборцям. Які "спасли десятки людей".... Циганка,... Вас не розірвало від пафосу???
02 Травня 2017, 18:50
Ще дозволю собі дати пораду...<br/>Сусід замість того щоб з непозбувною бентегою заздрити людям, витріть соплі і працюйте, у Вас все получиться.
03 Травня 2017, 02:47
Ярошук Ярошук Ярошук .....з такою розкруткою наш участковий стане мером міста, мені здається це він і біля нас водоймище огородив. Хоча як мешканець Сільмашу скажу що він є наступником колишнього Сороки, хлопчина на свому місці.
03 Травня 2017, 10:43
А скільки в Смарт поміщається цигарок
03 Травня 2017, 10:46
Вона кожен день їздить мимо мене - стою під митницею,купила місце
03 Травня 2017, 11:38
А вона це хто??????
03 Травня 2017, 18:29
Рідна сестра Стельмаха
04 Травня 2017, 00:02
Вона також в пожарці працювала?
04 Травня 2017, 01:22
от цікаво???? та яка ваше сране право обсирати того стельмаха чи ту циганку того пожежника чи участкового. Люди схаменіться привикли язиками чесати. Почитав про ветсанзавод там також всі кричать одне одного обсирають погрожують і все, які ж тепер нікчемні люди. Всі тут такі розумні і всезнайки зібрались.
06 Травня 2017, 00:25
Пожежу гасиш, професію згадав?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром