Ансамбль «Промінь» представив Ковель на обласному онлайн-фестивалі

17 Вересня 2020, 15:37
Ансамбль «Промінь» представив Ковель на обласному онлайн-фестивалі 1617
Ансамбль «Промінь» представив Ковель на обласному онлайн-фестивалі

Відбувся обласний онлайн-фестиваль повстанської та стрілецької пісні «За волю України».

Ковель на ньому представляв народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Промінь» Народного дому «Просвіта». Колектив порадував цікавим репертуаром і гарним виконанням. Про це інформують у Ковельській міській раді.

Історія фестивалю розпочалась у перші роки незалежності. Мистецьке дійство приурочене одній героїчній події національно-визвольних змагань, яка сталась 77 років тому – битві чоти Української Повстанської Армії з понад півтора тисячною навалою гітлерівської армії. Під стінами монастиря загинуло 29 молодих повстанців. Втрати ворога (за різними джерелами) оцінюються у 540 солдат, які були убитими та понад 700 — поранені.

«Битва вояків УПА у Новому Загорові – то був приклад відваги і самопожертви. Відлуння того бою гуде понині в пам’яті людській і жалобою поминальних дзвонів, і Благовістом на славу героям», – писав у книзі «Бій під стінами храму» Петро Боярчук.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024