Маленький ковельчанин любить пазли і мріє про закінчення війни: просять допомогти родині з лікуванням

05 Травня 2017, 13:43
1956

Вова Рубіновський з Ковеля народився із букетом хвороб: не працював шлуночок, легені, зупинялося серце, частково постраждав мозок. Лікарі робили невтішні прогнози. Проте хлопчик радував рідних.

З восьми місяців почав говорити, має дуже добру пам’ять. З трьох років вивчає енциклопедії, а їх у нього 23. Крім того, Вова любить пазли, лего, навчання йому дуже цікаве. Привітна, дуже позитивна дитина. Говорить тільки про хороше. Не любить казок, бо це вигадка, а лише реальні історії. Вова весь час молиться за всіх і хоче, щоб швидше закінчилася війна, на якій побував і його старший брат Андрій. Живе надією, що все буде добре, – пише Вісник+К.

Рубіновському Вові необхідне лікування, на яке потрібні великі кошти. Сім’я таких грошей не має, бо мама Руслана Сергіївна, яка народила п’ятеро дітей, свого синочка Вову ставить на ноги сама. Батько залишив сім’ю три роки тому.

Жінка мусить давати раду ще двом дочкам-двійнятам: Анні і Вікторії, які навчаються у Старовижівському ліцеї на кухарів. Андрій і Марко – одружені, тож бабуся допомагає бавити онуків. Найбільше болить душа за Володю. Хлопчик пройшов три курси лікування в Трускавці у міжнародній клініці Козявкіна. І воно дало позитивний результат. Вова зараз може самостійно сидіти, стояти до 20 хвилин. І зробити зо два десятки кроків. У дитини відновилося кровопостачання в ногах, нормалізувався сон і апетит. Вже може сам нагнутися, присісти, самотужки знімає одяг через голову, сам поїсти – раніше цього всього він не робив.

Вова Рубіновський їздив на лікування тричі. За три рази мамі вдалося зібрати майже 100 тисяч гривень. Сім’я вдячна всім, хто жертвував коштами на лікування дитини. Це знайомі та незнайомі люди, церковні громади. Надсилали кошти з Нью-Йорка, з Ізраїлю. З вдячністю Рубіновська Руслана згадує Медведєву Т. Ю., яка працює в соціальній службі й завжди допомагає у вирішенні фінансових проблем.

У червні Вові знову потрібно їхати на лікування в Трускавець. Вова і його мама надіються, що через небайдужих людей сім’я знайде кошти на реабілітацію, і звертається до всіх добрих людей, хто хоче їм допомогти. Ще хлопчина мріє про старенький ноутбук або планшет. Можливо, хтось подарує?

Картка «Приватбанку» – 4149497845629940.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024