Ковельський суд дозволив знищити велику партію цигарок та горілки

05 Травня 2017, 18:00
3287

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Тарас Наваляний надав дозвіл на знищення речових доказів у кримінальному провадженні, а саме тютюнових виробів та алкогольних напоїв з підробленими акцизними марками та без марок.

Дане провадження було відкрите 7 квітня 2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, а 17 травня під час одночасного проведення обшуків у Ковелі, Володимирі-Волинському, Любомлі та селі Старовойтове Любомльського району працівники поліції виявили та вилучили величезні партії контрабанди.

13 лютого 2017 року поліція передала речові докази на відповідальне зберігання директору ТзОВ «Волинь-Євробізнес», що знаходиться у Луцьку і займається оптовою торгівлею. А вже 3 квітня від цієї фірми до слідчого відділення Ковельського відділу поліції надійшов лист про те, що «тривале зберігання речових доказів несуть втрату корисної складської площі та матеріальні втрати, понесені на зберігання даної продукції». Тому вказаний суб’єкт господарської діяльності наполегливо просив прийняти рішення щодо переробки або знищення.

Слідчий поліції відразу ж звернувся до суду з відповідним клопотанням, яке було задоволено.

«Враховуючи, те що вказані речові докази по кримінальному провадженні тютюнові та алкогольні вироби з підробленими марками акцизного податку, без марок акцизного податку, а також обмарковані марками акцизного податку Республіки Білорусь, Російської Федерації, Республіки Молдова та призначені для продажу в зоні «Duty free», перебувають на території України у незаконному обігу, зберігання їх на території ТзОВ «Волинь-Євробізнес» створює зайві труднощі, матеріальні затрати вказаного підприємства та втрачає будь-який сенс подальше їх зберігання, а тому виникла необхідність їх передачі для знищення спеціалізованому підприємству», – говориться в ухвалі суду.

Отже, згідно ухвали, буде знищено 19584 пачок цигарок та 110 пляшок горілки, які були вилучені під час обшуків у Ковелі на вулиці Кришталевій, 22 та у Володимирі-Волинському на вулиці Туполєва, 3.

Провести знищення тютюнових та алкогольних виробів суд доручив спільному українсько-іспанському підприємству у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Олена-плюс» (м. Львів). 

Коментарі
05 Травня 2017, 21:16
краще б роздали алкашам безкоштовно. вони були б вам вдячні
05 Травня 2017, 22:00
Процес знищення передбачає виливання горілки з пляшок в іншу тара, для переробки, допустимо виготовлення коняку, в Україні зараз нічого не пропадає, на кожний товар найдуться покупці.
06 Травня 2017, 15:26
давайте я знищу
08 Травня 2017, 18:37
дали час два дні якщо нічого не вирішиться переходимо до радикальних більш рішучих дій блокуемо дорогу маневичі -луцьк- ковель
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024