У «Волинській Голландії» відбувся перший день свята осінніх квітів

19 Вересня 2020, 10:55
«Волинська Голландія» 6088
«Волинська Голландія»

У «Волинській Голландії» розпочали фестиваль осінніх квітів.

Про це інформує «Конкурент».

Працівниці «Волинської Голландії», що у Свидниках Ковельського району, ховаються від вітру у хустки. Вони тепло вдягнені та метушаться навколо широкого поля, всіяного найрізноманітнішими квітами. Цього дня вони вперше відкриватимуть осінній квітковий фестиваль. Це дуже відповідально. І дуже холодно. 

Фестиваль триватиме три дні. Зранку у п'ятницю, 18 вересня на території розсадника «Волинська Голландія» ще розкладали намети, формували фотозони та підфарбовували тюки соломи. Попри це, кількадесят людей вже встигли відвідати поле і зробити яскраві квіткові фото. 

Біля однієї з арок порається директорка з виробництва Тетяна Пашковська. Чіпляє гірлянди, аби кожен куточок цього поля у три фестивальні дні був місцем затишку і краси. 

«Окрім тюльпанів, ми із Голландії завозимо цибулини лілій. І багато відвідувачів питали, коли ж буде «лілейний фестиваль». Цього року нам вдалося зробити таке свято для наших клієнтів і для людей, які просто люблять квіти. Ми висадили в ґрунт 30 тисяч цибулин лілій 95-ти сортів. На жаль, вони ще всі не вицвіли, бо вегетаційний період різних видів різний. Тут також 30 сортів хризантем – 2000 кущів. Окрім того, ми посадили айстри, майори, чорнобривці і гладіолуси. Також кущики декоративних гарбузів. Навіть їстівні гарбузи є», – поспіхом розповідає жінка. 

Окрім фото з рослинами, їх тут можна придбати. За цибулину лілії доведеться віддати від 30 до 50 гривень. Лілію можна придбати і просто з поля. Така рослина обійдеться у 50-80 гривень. 

На полі виростало все більше наметів. Найбільше їх, кажуть, буде у суботу – другий фестивальний день. Тут можна буде почастуватися гарячими стравами та напоями. 

 








 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024