У Дубівській громаді для безпеки людей розвивають систему камер відеоспостереження

19 Вересня 2020, 17:00
У Дубівській громаді для безпеки людей розвивають систему відеоспостереження 2412
У Дубівській громаді для безпеки людей розвивають систему відеоспостереження

У Дубівській громаді вставновлюють камери відеоспостереження. 

Про це пише очільник Дубівської громади Роман Троцюк у Facebook.

«Одним з найважливіших напрямків розвитку Дубівської ОТГ на найближчі роки має стати побудова безпечної громади. Дане завдання охоплює великий спектр напрямків роботи: це якісна первинна медицина, екологія (що включає в себе поводження з твердими побутовими відходами, центральне водовідведення (каналізування)), створення зеленої громади (збереження та примноження лісового фонду та створення скверів та парків), пожежна безпека, якісна та доступна питна вода (центральне водопостачання якісної води), безпека на дорогах, встановлення відеонагляду. Роботи по розробці програми «Безпечна громада» у Дубівській ОТГ тривають, але не зважаючи на це ряд проектів в даному напрямку вже реалізовано, або на стадії реалізації», – розповідає Роман Троцюк.

Підготовка до впровадження відеонагляду в громаді тривала впродовж 2017 – 2020 років. Для створення ефективної системи відеонагляду потрібно було забезпечити населені пункти громади якісним широкосмуговим симетричним каналом Інтернет. Це можливо при запровадженні оптоволоконної системи передачі середовища Інтернет. Таку систему побудовали в громаді: 2016 рік – в селі Дубове, 2017 рік – в селі Бахів, 2019 рік – в селах Облапи та Буцинь, 2020 рік – у селах Секунь, Городище. Незабаром розпочнуться роботи в селі Гредьки.

Наступним кроком стало поступове встановлення камер відеоспостереження в громаді. Для цього тут об’єднали зусилля як приватного бізнесу так і Дубівської сільської ради. Дубівська сільська рада в 2019 році розробила та частково реалізувала проєкт з капітального ремонту приміщення Дубівської школи. Даний проєкт передбачав встановлення 21 камери відеоспостереження в приміщенні та на території шкільного подвір’я.

Остаточно цей проєкт вдалося реалізувати в 2020 році. Камери вже працюють. Інформація з камер записується та є можливість перегляду інформації з камер відеоспостереження в реальному часі. Даний захід дає можливість забезпечити безпеку працівників школи та їх вихованців в установі, попередити вандалізм по відношенню до шкільного майна та майна прилеглих територій (дитячого садочка, будинку культури). В установі встановили 21 камеру відеоспостереження.

«Хочеться подякувати за активну участь і нашим підприємцям з села Бахів. За їхньої ініціативи та фінансуванні в селі Бахів було встановлено 16 камер відеоспостереження. Дані камери розподілені таким чином, що накривають промислову територію села та під’їзди до населеного пункту. Тому бажаючих легкої наживи застерігаємо від злочинних дій. Процес створення системи відеонагляду в громаді триватиме і в наступні роки. Бізнес що працює в громаді просимо долучитися до роботи в даному напрямку. Разом ми зможемо зберегти Ваше та комунальне майно громади та створити безпечні умови для проживання мешканців нашої громади», – додав Роман Роцюк.


Камера відеоспостереження
Камера відеоспостереження





 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024