Мітинг, квіти, легкоатлетичний пробіг, оркестр – 9 травня у Ковелі

10 Травня 2017, 09:54
3853

9 травня з нагоди 72-ї річниці Перемоги на нацизмом у Другій світовій війні у Ковелі відбувся урочистий мітинг на Меморіалі Слави.

Кілька сотень ковельчан прийшли низько вклонитися воїнам, які віддали свої життя за мир і свободу, вшанувати живих, котрі зі славою переможців повернулися з фронтових доріг, які в пекельній боротьбі здобули для прийдешніх поколінь право жити та розбудовувати на рідній землі свою державу, - повідомляють у ковельській мерії.

Звернувся до присутніх міський голова Олег Кіндер: «9 травня  увійшло у нашу історію як день Великої Перемоги. Вона була здобута надлюдськими зусиллями. Скільки життів забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона! Нема жодної родини в Україні, якої не торкнулась вона своїм темним крилом.

Ми, українці, сьогодні як ніколи, знаємо високу ціну миру. Тому нас сповнюють почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас».

Зворушливим був виступ голови ради ветеранів Віталія Подолянчука. Він привітав усіх зі святом і закликав докласти усіх зусиль, аби повернути мир в Україну.

 Слова вдячності ветеранам висловили військовий комісар Ковельського  об’єднаного міського військового комісаріату Сергій Гладун та ліцеїст 9-го класу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Олександр Жук.

У пам’ять про загиблих  до Вічного вогню, стели пам’яті воїнам-інтернаціоналістам, пам’ятної стели загиблим землякам – учасникам АТО  ковельчани   поклали квіти.

Також 9 травня у Ковелі відбувся  щорічний міжнародний легкоатлетичний пробіг.

А ввечері святкового настрою мешканцям міста додавав виступ муніципального духового оркестру під керівництвом Василя Марцинковського.















 

Коментарі
10 Травня 2017, 13:58
Так жаль цих Бабусь-Ветеранів. Кожного року одне і теж оркестр, квіти, вічний вогонь - гарна картинка від Мера і Міської Ради. А краще поцікавились які ті Ветерани живуть, може їм потрібно підлікуватись чи вони останні копійки відають на хліб і воду. А не зганяти як завжди Вчителів, Викладачів, Студентів, Учнів шкіл і ліцеїв і дарувати квіти за Бюджетні кошти.
10 Травня 2017, 14:30
Ти - провокатор.І через таких як ти в місті нема спокою.
12 Травня 2017, 03:07
Мітинг, квіти, легкоатлетичний пробіг ... а де хоч слово чи фото про пробіг? Чи можливо міроприємство в якому беруть участь сотні дітлахів, для цього медіа не актуальне, тому що в ньому і близько не має кіндервлади.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024