Honor Band 5 розповість чи страждаєте ви на кисневе голодування

28 Вересня 2020, 18:37
1774

Honor Band 4 свого часу наробив багато шуму серед любителів спорту і високих технологій. Доступна ціна, симпатичний дизайн і багатий функціонал зробили девайс бестселером. Чи змогли розробники перевершити власну планку і істотно поліпшити свою розробку?

Відповідь на це питання ми шукали разом із експертами інтернет-магазину електроніки Stylus, розглядаючи новий трекер honor.

Зовнішній вигляд і екран

Працюючи над дизайном, виробник не став відмовлятися від того, що й так добре працює. Honor Band 5 зовні перейняв всі корисні особливості свого попередника, а саме легкий і тонкий корпус із AMOLED-екраном, діагоналлю 0,95" і захисним 2.5D склом. Силіконовий ремінець, також успадкований від попередньої версії, свою функцію виконує відмінно – браслет тримається на руці міцно, але не приносить жодних неприємних відчуттів.

Різницю між моделями ви відчуєте вже в процесі експлуатації, особливо коли поглянете на Honor Band 5 під прямими променями сонця – завдяки посиленій яскравості екран більше не меркне.

Функціонал


 

А ось що дійсно зазнало змін, це функціонал, що був значно розширений. Перше та головне оновлення – це встановлення датчика SpO2. Він обчислює кількість кисню в крові. Цей показник має велике значення не тільки для тренувань, але і для загальної життєдіяльності. Він впливає на працездатність, концентрацію та пам'ять. Його нестача може стати причиною проблем в роботі серця та головного мозку, спричинити слабкість, почастішання серцебиття та дихання, а також більш важкі наслідки.

Завдяки новій функції ви зможете вжити заходів ще до появи візуальних симптомів нестачі кисню, адже трекер Honor буде не просто відображати коректні показники, а й попереджати вас про те, що вони сягають небезпечних відміток.

«Можливість виявити гіпоксію на ранній стадії та запобігти її розвитку – істотний плюс для нової моделі, який робить її актуальною не тільки для спортсменів», – відзначили у Stylus.

За контроль сну відповідає функція TruSleep 3, яка була сертифікована Центром вивчення динамічних біомаркерів Гарвардської медичної школи. Honor Band 5 фіксує фази сну і аналізує його якість. За результатами перевірки, він виявляє проблеми (якщо вони є) та пропонує варіанти їх усунення.

Ще одне оновлення торкнулося спортивних режимів. Тепер їх 10 проти 7 у попередньої моделі. Розробник додав режими «еліптичний тренажер», «гребний тренажер» і «ходьба на біговій доріжці».

Останнє важливе поліпшення – додавання функції TruSeen v3.5, з якою ви завжди в курсі частоти серцевих скорочень. Точність одержаних даних підвищена до 95%.

Акумулятор нового браслета має ємність 100 мАг і працює близько двох тижнів на одному заряді при вимкненій функції TruSeen і трохи менше тижня – при ввімкненій.

Honor змогли довершити, здавалося б, ідеальний девайс. Нові функції контролю сну, серцебиття та рівня кисню в крові вигідно відрізняє Honor Band 5 не тільки від попередника, але і від моделей інших виробників.


Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024