Ковельчанка ошукала людей «на пам’ятниках»

12 Травня 2017, 16:56
2978

31-річна мешканка приміського села Вербка Ковельського району, яка має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, представлялася на Львівщині торговим агентом з виготовлення надмогильних пам’ятників, розповідаючи, що працює на підприємця.

Жінка називала себе «Таня», роздавала візитки і демонструвала каталоги із зразками монументів. В одному із сіл Сокальського району вона отримала замовлення на виготовлення із мармурової крихти сірого кольору та вкритих лаком двох надмогильних пам’ятників і завдаток на їх виконання у сумі 5 тисяч гривень. В іншому селі їй замовили два пам’ятники із природного каменю габро чорного кольору і надали 6 тисяч гривень та 50 доларів США завдатку.

В судовому засіданні шахрайка своєї вини не заперечила, суду показала, що неофіційно співпрацювала з підприємцем, у якого придбала каталог. Про замовлення йому не повідомила, кошти потерпілих привласнила та витратила на власні потреби. Коли ошукані люди телефонували до «торгового агента», то чули, що «Таня» вже не працює у цій сфері, а гроші поверне згодом.

До речі, обвинувачена раніше неодноразово притягалась до кримінальної відповідальності за умисні корисливі злочини.

За шахрайство Ковельський міськрайонний суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі на один рік умовно. Крім того, вона має сплатити 510 гривень штрафу, а також майнову та моральну шкоду обом потерпілим на загальну суму 13 090 гривень.

Коментарі
12 Травня 2017, 20:56
У Ковелі - сміттєвий колапс<br/><br/><br/> «Скрізь по всіх кутках біля домів лежить сміття. Або ящики поставте, якщо вони (комунальники, - ред.) не встигають його вивозити, або щось робіть. Поки холодно, ще страху немає, а коли буде жара, то я не знаю, що там творитиметься», - так під час чергового засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради гнівно відреагував на сміттєвий колапс на території віддаленого в місті мікрорайону Сільмаш член виконкому, президент ТОВ ВО «Ковельсільмаш» Микола Заікін. <br/><br/>Головуючий на засіданні перший заступник міського голови Михайло Гетьман сприйняв слова члена виконкому напрочуд спокійно: «Я думаю, що це питання не тільки по Сільмашу. З чим це пов’язано ми орієнтуємося. Андрій Володимирович (заступник міського голови Андрій Товстига, - ред.) знає». <br/> <br/>Ніяк не відреагував на слушні зауваження Миколи Заікіна заступник міського голови з комунальних питань, член виконкому Андрій Товстига, який тут був присутній. <br/> <br/>А Микола Заікін продовжував у голос висловлювати своє обурення безвідповідальністю та бездіяльністю місцевих комунальників, які обслуговують даний мікрорайон: «Ще такого тут не було ніколи. Біля кожного будинку купи мішків із мусором. Я хотів би, щоб прийняли якійсь міри». <br/> <br/>Нагадаємо, що після того, як частина житлових будинків перейшла під «юрисдикцію» нових управителів, мешканці міста стали частіше жалітися на поганий вивіз сміття. Окремі навіть стверджують, що такий вид послуг їм взагалі перестали надавати, а плату вимагають. <br/> <br/>Постійно потерпає від сміття і Привокзальна площа, яка є фактично візитною карткою міста, великого залізничного вузла – воротами в Європу. Про сміттєвий хаос на Привокзальній площі неодноразово говорять і на щотижневих комунальних нарадах, однак наразі ситуація там не покращилася, про що свідчать відгуки небайдужих ковельчан у соцмережах.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39