Артефакти радянської та німецької армій експонують у ковельському музеї

14 Травня 2017, 15:13
1819

У Ковелі, в історичному музеї, відбулось відкриття тематичної виставки «Ковель у період Другої світової війни».

Першими її відвідувачами стали заступник міського голови Ігор Прокопів, директори шкіл разом зі своїми вихованцями, – повідомляють у ковельській мерії.

Більшість артефактів для експозиції отримано від членів пошукового загону «Відродження», який очолює полковник Вадим Дорофєєнко. Вони знайдені на території Ковельського району у ході проведення пошукових робіт місць захоронень вояків, що загинули під час визволення Ковеля під час Другої світової війни, з метою їх належного, почесного перепоховання.

На виставці представлено понад 40 раритетів. Серед них – як речі воїнів радянської армії, так і німецької. Зокрема, віднайшли плакат, осколкові, протитанкові, фугасні установки, металевий нагрудник, який використовували лише у вуличних битвах та в рукопашних сутичках, кулемети, стрілецьку, артилерійську зброю, протитанкову рушницю, що належали нашим солдатам. Є також копія прапора, ручні гранати, фаустпатрони, міномет, пістолети, карабіни, гвинтівки, багнети, копія пропагандиського плакату ворожої армії.






 

Коментарі
15 Травня 2017, 01:40
Неоднозначно сприймається фраза : "нашими солдатами". В світлі новітньої історії,яку намагаються навязати, "нашими солдатами" скоріше всього, можуть бути фашисти.
15 Травня 2017, 09:43
Тобі не різниця, хто з двох вусатих виродків більш людяніший був? Комуністи, фашисти - дві сторони одного гав...на
16 Травня 2017, 02:58
Ні, не все одно. Нацизм засуджений у ВСІХ державах, які іменують себе цивілізованими. соціалізму -* ясності немає, Швеція і Норвегія країни соціалістичного спрямування, а Китай взагалі комуністична країна.<br/> І я також ношу вуса. І був членом КПРС. Для мене справжній комуніст той,хто життям мі гпожертвувати за інших та за свої ідеї, хто бїх не вважав правильними чині, і перший піднімався з окопів в атаку.<br/> До речі, вусатий Сталін своїх синів від фронту не ховав, всі воювали. І олігархом не був, статки після себе не залишив. Не хочете порівняти з Порошенком чи іншими йому подібними?
16 Травня 2017, 11:58
&quot;наші солдати&quot; - це хто? хоча в принципі і там й там воювали українці. правда німці були порядніші
16 Травня 2017, 15:24
Це ти про тих порядних, які наші села разом з жителями палили? Розкажи про це в Кортелісах, Хатині...
17 Травня 2017, 01:04
Що ти на буржуїнів рівняєшся? Там негрів вішають, кров випивають і взагалі там монархія. Ти прикладом показуй кубу, кндр (там взагалі кризи не існує, що до неї, що після неї - все рівно траву жруть). І буде тобі чучхе. <br/>Особисто піднімався в атаку, клочков? тоді привіт передай 28 панфіловцям. А що ти зробив для розвалу срср? А для врятування? тюльпан в ополонці.<br/>Не ховав синів. Яша в перші місяці попав у полон (був у першому ешелоні і думав малою кров'ю на чужій землі), васілій - з такою охороною і фанера полетіла би, а після війни - вся москва знала про його попойки. <br/>Що що? Катинь? Хатинь? ні, не чув
17 Травня 2017, 16:27
Ти. синку, не чув, бо родився глухуюватий і є наслідком статевого акту між биком та віслюком. Одне слово, в гейропі тебе вже чекають з короваєм і у вишиванках.
18 Травня 2017, 01:14
совкодрочеру, вірніше тюльпану в ополонці:<br/>На перекрестке между тачками мельтешат неестественно возбужденные студенты-активисты с ленточками. <br/>— А почему у вас нет ленточки, щас мы вам ее на зеркало... <br/>— Отойди от машины.<br/> — Вы что?!! Это же память!! О великой победе!!<br/> — Кто был командующим 2-м Белорусским фронтом в 1945-м году? <br/>— Ээээ... мммм... А! ЖУКОВ!!!!<br/> — Рокоссовский. На йух себе ленточку намотай на память.<br/> [зеленый-сцепление-первая-газ-занавес]
18 Травня 2017, 02:30
з такої пурги можуть сміятись якраз в європі з їх збоченим почуттям гумору. А ти, дитино, якщо хочеш навчитись розказувати нормальніанекдоти, візьми пляшку, найди будь-якого старого Сільмашівського роботягу або воділу з Гапа або автобусного, вони тебе цьому навчать.Може, ще й грамоті навчишся і вивчиш анатомічні особливості Людини, а не таких як ти.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024