Артефакти радянської та німецької армій експонують у ковельському музеї

14 Травня 2017, 15:13

У Ковелі, в історичному музеї, відбулось відкриття тематичної виставки «Ковель у період Другої світової війни».

Першими її відвідувачами стали заступник міського голови Ігор Прокопів, директори шкіл разом зі своїми вихованцями, – повідомляють у ковельській мерії.

Більшість артефактів для експозиції отримано від членів пошукового загону «Відродження», який очолює полковник Вадим Дорофєєнко. Вони знайдені на території Ковельського району у ході проведення пошукових робіт місць захоронень вояків, що загинули під час визволення Ковеля під час Другої світової війни, з метою їх належного, почесного перепоховання.

На виставці представлено понад 40 раритетів. Серед них – як речі воїнів радянської армії, так і німецької. Зокрема, віднайшли плакат, осколкові, протитанкові, фугасні установки, металевий нагрудник, який використовували лише у вуличних битвах та в рукопашних сутичках, кулемети, стрілецьку, артилерійську зброю, протитанкову рушницю, що належали нашим солдатам. Є також копія прапора, ручні гранати, фаустпатрони, міномет, пістолети, карабіни, гвинтівки, багнети, копія пропагандиського плакату ворожої армії.