Кабмін закріпив зміни у видачі автомобільних номерних знаків

11 Жовтня 2020, 15:00
843

Проєктом закону пропонується передати виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок суб’єктам господарювання.

Наразі Головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто. Про це повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

Потім закуплені автономери передає до регіональних сервісних центрів МВС, які, своєю чергою, передають їх до територіальних сервісних центрів МВС. Така процедура вкрай громіздка та економічно невигідна.

«Раніше при реєстрації транспортного засобу людина отримувала свідоцтво про реєстрацію та номерний знак. Тепер отримуватиме лише свідоцтво, а вже автономер замовлятиме в тому місці, яке має право виготовляти його за державним стандартом. Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд обирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не лише ті, які є в сервісному центрі МВС. Сподіваємося, народні депутати також підтримають законопроєкт і це буде ще один крок до спрощення процесу надання державних послуг», – заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Передача суб’єктам господарювання функції виготовлення номерних знаків сприятиме економії державних коштів та спрощенню процедури надання адміністративних послуг, адже власник авто сам матиме можливість зайти в Електронний кабінет водія, знайти вільний номер та забронювати його. Крім того, передача даної функції суб’єктам господарювання сприятиме розвитку малого бізнесу.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024