Колодяженська об'єднана громада провела першу сесію

18 Травня 2017, 06:41
6144

На днях відбулась перша сесія Колодяжненської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Урочистості цій сесії надало місце проведення – актовий зал у Колодяжненському літературно – меморіальному музеї Лесі Українки. Ця подія вкотре підтверджує те, що Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в Ковельському районі стрімко застосовується на практиці.  Інформує офіційний сайт Ковельської райдержадміністрації.

Відтепер село Колодяжне набуло право називатися адміністративним центром об’єднаної територіальної громади, до його складу увійшли населені пукти: Будище, Волошки, Кричевичі, Ломачанка, Черемошне, Скулин, Стеблі, Уховецьк. 

За інформацією голови сільської виборчої комісії Юлії Приходько головою Колодяжненської ОТГ обрано Віталія Кашика, за кандидатуру якого проголосувало 
1400 осіб, або 55,4 % від загального складу виборців. Представляти інтереси мешканців в сільській об’єднаній громаді будуть 22 депутати, яким було урочисто вручено депутатські посвідчення. 



На першу сесію сільської об’єднаної громади завітали голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, депутати районної ради, керівники місцевих установ та організацій, представники місцевого духовенства, громада села. 

В свою чергу голова райдержадміністрації Віктор Козак привітав сільського голову, депутатський корпус, усю сільську громаду з важливою подією в їх житті. 

Подякував голові виборчої комісії Юлії Приходько за вмілу організацію виборчого процесу. Її роботу керівники району відзначили Подякою. Віктор Теодосійович висловив слова вдячності за посильну працю керівному складу сільських рад, які увійшли до Колодяжненської ОТГ, зокрема, Олені Філіпчук, Роману Осійчуку, Володимиру Демидюку та Володимиру Кубському, а також депутатському корпусу цих рад.

Керівник району запевнив, що райдержадміністрація налаштована на допомогу, підтримку та співпрацю з новообраною радою, побажав депутатам бути єдиними у вирішенні актуальних питань життєдіяльності територіальної громади, активними та ініціативними при відстоюванні інтересів кожного виборця. 

Завершивши усі необхідні установчі процедури про визнання повноважень депутатів і сільського голови, новообрані депутати приступили до виконання повноважень, зокрема, вирішення питань структурування органу місцевого самоврядування та організації початку його роботи.

За пропозицією сільського голови та результатами таємного голосування секретарем ради обрано депутата Руслану Крочук, за кандидатуру якої проголосувало 19 народних обранців. Руслана Віталіївна подякувала депутатам за надану їй довіру, пообіцяла працювати в ім’я та для добробуту територіальної громади. 

Потому новообрані депутати перейшли до розгляду інших питань порядку денного сесії, а саме: утворення постійних комісій ради, затвердження Регламенту Колодяжненської сільської ради, Положення про постійні комісії, виконавчого комітету сільської ради, положення про старост, покладання обов’язків старост, про припинення діяльності сільських рад, що увійшли до об’єднаної громади та інші.

Коментарі
18 Травня 2017, 10:51
Тепер статки новообраних через рік різко збільшаться.ХТО БІЛЯ ЧОГО ХОДИТЬ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024