«Над країною не можна експериментувати!», – Володимир Талашко

23 Жовтня 2020, 15:33
Володимир Талашко 3401
Володимир Талашко

Відбулася зустріч з уродженцем Ковеля, народним артистом України, зіркою кінострічки «В бій ідуть тільки «старики» Володимиром Талашком.

Поспілкуватися з легендою можна було 22 жовтня у кінотеатрі «Прем’єра». Захід організував кандидат на посаду Ковельського міського голови і лідер виборчого списку «Європейської Солідарності» Сергій Кошарук.

Під час свого виступу артист неодноразово повторював про те, що варто розвивати культуру, оскільки вона є основою виховання і натхнення людей.

«Колись прем’єр-міністру Великої Британії Черчілю, коли йшла війна, сказали, що які там можуть бути гроші на культуру? Навіщо тоді воюємо, якщо не буде культури. За що воємо? Тому звичайно, інакше і бути не може, тому що людина має починати не з телебачення, не з журналу і газети. А вона має починати своє життя з колискової пісні, яку співає мама, або бабуся і дідусь, якщо можуть. Навіть, якщо не можуть, то нехай краще розкажуть казку. Тому що і кіно і поезії і книга і хороше кіно і церка і колискова – це все наша духовність. Все має починатися з виховання», – каже Володимир Талашко.

 

Актор також наголошує, що люди мають працювати за покликанням і бути професіоналом.

«Хто з вас піде до лікаря, який не професіонал? Хто? І до актора треба ходити тоді, коли він професіонал. І до режисера. І до аптекаря. І до всіх. А ми сьогодні штампуємо кількість, бо люди підприємці отримують гроші. Або комусь перепадає на верх, щоб таке було», – поділився актор.

Володимир Талашко також підкреслює важливість роботи у команді.

«Ми всі звикли давати, щоб щось мати. Ми всі звикли, що має працювати не та людина, яка розумніша, ніж я. Я вважаю, що президент, голова, прем’єр-міністр не може все знати, але має бути команда, яка має знати і питатись в нього і казати «Нам вірять люди. Тому що, якщо ти головнокомандуючий робить щось не так, то червоніти будемо всі разом», – зазначає Талашко.

Відомий артист неодноразово критикував сучасне кіно і «швидкісний» процес зйомок, який не дає акторові «переспати з роллю». Однак, він пишається своїми студентами, навіть тими, які знімаються у «телелайні».

Не шкодує про усі свої ролі, які він виконав у радянських фільмах. 

Із останніх українських фільмів, який вразив Володимира Талашка – це «Тарас. Повернення», про видатну постать в літературі – Тараса Шевченка. Актор зазначає, що кінострічка вразила його і шкодує, що не знявся в ній.

Досвідчений актор під час зустрічі зазначив, що нині нас супроводжує телевізор, а там – телелайно. Він різко розкритикував телесеріал президента України Володимира Зеленського.

«Не залежно від політичних поглядів «Слуга народу» – це лайно, а не кіно. Він сказав, що кожен – президент. І що змінилося? Нічого. Кожен з нас режисер. Беріть гроші і знімайте. Але є речі, над якими можна експерементувати. Це кіно. А над людиною експерементувати не можна. Над народом експерементувати не можна. Над країною не можна експериментувати!», – переконаний Володимир Талашко.

Не упустив він і тему війни, яка була у фільмі «В бій ідуть тільки «старики» і сучасної україно-російської війни. Актор останні 6 років часто відвідує бійців на передовій. Присутнім він розповів, як доводилося ночувати у мокрих окопах, про важку роботу волонтерів і постійну потребу в допомозі військовим.

Присутніх він закликав вибрати такого керівника міста, який розумів, наскільки важливий цей осередок культури – самодіяльні або державні кінотеатри, театри.

«Раніше, будь-який директор колхозу, підприємства хотів, щоб до нього приїхав артист і говорив з людьми. Бо це така зарядка, такий акумулятор, який дає можливість, щоб люди щось робили – і в собі, і в країні», – каже Володимир Талашко.

У кінці зустрічі Володимир Талашко підписав автографи для присутніх.

Читайте також: Що буде робити Сергій Кошарук, коли стане мером Ковеля

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024