Ковельчанка влаштувала дебош у приміщенні лісової охорони

22 Травня 2017, 12:38
2939

Приблизно о 8-й годині 45 хвилин в контору спеціалізованого лісогосподарського акціонерного товариства «Тур» прибуло подружжя  Олександра та Майї Музичуків. Перед цим їм надсилався претензійний лист про сплату відшкодування за забруднення лісу.

Зайшовши в кабінет інженера з охорони лісів Василя Козака, подружжя стало розмовляти дуже голосно. Громадяни вели себе неадекватно, кричали, погрожували, звинувачували в хабарництві. Згодом, Майя Музичук схопила частину документів на столі посадовця і стала їх рвати, втікаючи по коридору.

Про даний факт працівниками СЛАТ «Тур» складено акт. Звичайно, справа на подружжя Музичуків буде передана до суду.

Журналісти та громадськість Ковельщини постійно б’ють тривогу про забруднення округи та околиць міста. Населення реагує на екологічну бездіяльність влади навіть грізними виступами.

У першій декаді квітня цього року деякі підприємства та мешканці Ковеля провели масове очищення навколишнього середовища. Багато було витрачено коштів та зусиль. Але через кілька днів на тих же місцях знову були гори відходів. Ми відправилися до колишнього м’ясокомбінату. Тут навіть межі землекористування важко розрізнити: де чия земля? Великі купи відходів – одна на одній. І дуже прикро, що серед цього бруду скрізь попадаються високотоксичні матеріали: відпрацьовані люмінесцентні лампи (на знімку – внизу), деколи акумуляторні батареї тощо.


Матеріали з таким класом небезпеки повинні зберігатися під замком на підприємствах, вони обліковуються і здаються на утилізацію. На відповідні органи покладається контроль за їх збереженням та утилізацією. На превеликий жаль, цього ніхто не дотримується. Така ситуація триває вже багато років і журналісти про це пишуть не вперше, та й чиновників вистачає, яких можна було б скоротити.

Забруднення довкілля на Ковельщині набирає все більших обертів, що й призводить до соціальних вибухів, як це було з місцевою філією ДП «Укрветсанзавод».

Дехто пробує боротися за чисте довкілля, хоча й наживає собі багато ворогів. 

Коментарі
24 Травня 2017, 02:02
Таких людей (свиней) треба виявляти, оприлюднювати і наказувати по максимальному, щоб десятому сказали, що так робити не можна. Такі люди (свині) повно скрізь, в місті Ковелі особливо. Сміття викидають де вздумається - на вулиці, перед під'їздом та навіть у під'їзді.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024