У Ковелі ДВК відмовила спостерігачу ОПОРИ у наданні копії протоколу

26 Жовтня 2020, 09:43
Протокол / Фото ілюстративне 1653
Протокол / Фото ілюстративне

На дільниці №070998 у місті Ковель дільнична виборча комісія відмовилася надати «ОПОРІ» копію протоколу.

Інцидент трапився 26 жовтня. «ОПОРА» повідомила поліцію, – інформують на сайті громадянської мережі.

Після проведення підрахунку голосів та оформлення документації на дільниці №070998 спостерігач «ОПОРИ», котрий протягом дня виборів відслідковував перебіг процесу на відповідній виборчій дільниці, попросив надати йому копію протоколу. Однак у комісії відмовилися виконувати прохання. Це мотивували тим, що ДВК отримала від територіальної виборчої комісії мало бланків. 

«Територіальна виборча комісія видала нам бланки протоколів в обмеженій кількості. Кількість членів комісії 16, а видали нам тільки 12 бланків. З тих 12 бланків два ми подаємо в територіальну, один лишається в секретаря, один – вивішуємо для загального ознайомлення. І з тих дванадцяти у нас уже лишається 8… Оскільки нас не забезпечили бланками, ми не можемо забезпечити вашу організацію копіями протоколів», – заявила секретар ДВК. 

 

Відповідно до пункту 9 частини 9 статті 60 Виборчого кодексу України офіційний спостерігач від громадської організації має право отримувати копії протоколів та інших документів у випадках, передбачених цим Кодеком.

Згідно з частиною 8 статті 251 Кодексу офіційним спостерігачам, присутнім під час підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, на їхнє прохання невідкладно  видаються копії протоколу з відповідних місцевих виборів, по відповідному виборчому округу, в тому числі з позначкою «Уточнений», засвідчені головою і секретарем дільничної виборчої комісії та скріплені печаткою ДВК, з розрахунком не більше як по одній копії кожного протоколу. 

Згідно зі статтею 212-17 КУпАП ненадання у випадках і порядку, встановлених законом, головою відповідної виборчої комісії або особою, яка відповідно до закону виконує його обов’язки, копії протоколу – тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39