У Тойкуті не збігалися результати голосування до районної ради

31 Жовтня 2020, 15:47
Голосування / Фото ілюстративне 3152
Голосування / Фото ілюстративне

Ковельська міська територіальна виборча комісія провели повторний підрахунок голосів із дільниці №070432, яка знаходиться у селі Тойкут.

Тут не збігалися результати голосування до районної ради. Про це інформують на сайті громадянської мережі «ОПОРА».

При перевірці протоколів, наданих дільничною виборчою комісією після уточнення, у ТВК виявили неспівпадіння при сумуванні даних із певних колонок. Тож ТВК прийняла рішення про перерахунок, який здійснили 30 жовтня. Додають, що ДВК №070432 була останньою комісією, котра ще не здала документацію.

Зрештою, у комісії взялися за перерахунок, який розтягнувся на кілька годин, тож кілька разів рахували і віддані за партії та кандидатів голоси, і підписи виборців у списку виборців. Зрештою, вдалося встановити, де дільнична виборча комісія допустила неточність – неправильно були пораховані невикористані бюлетені. Тож після встановлення їх кількості цифри у протоколі збіглися.

Голова Ковельської міської ТВК Олександра Кузьмич зауважила, що після перерахунку уточнили кількість невикористаних бюлетенів, а також кількість голосів за певних суб’єктів.

«Було забрано 1 голос у «Слуги народу» і 2 голоси додано Бичковському і Шлюєву по «Батьківщині», – зазначила голова ТВК.

Окрім того, у Ковельській ТВК не змогли віднайти протоколу безперервного засідання. У комісії повідомили, що його вела секретарка комісії Олена Кальчук. Однак відповідно до постанови ЦВК №438 від 29 жовтня Олену Кальчук (ВО «Батьківщина») замінили за поданням партії на Лідію Усачову. Тож 30 жовтня на прохання спостерігача «ОПОРИ» надати протокол про безперервне засідання у комісії його не змогли знайти.

 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024