На Ковельщині орендар поверне державі землю вартістю майже 2 мільйони

26 Травня 2017, 15:15
2052

Земельну ділянку вартістю 1,96 мільйона гривень зобов’язали повернути орендаря у Ковельському районі.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Апеляційний суд області, дослухавшись до доводів прокурорів, задоволив апеляційну скаргу прокуратури області на рішення Ковельського міськрайонного суду, яким було відмовлено в задоволенні позову Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації про розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки комерційного призначення в урочищі "Деменшина" на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району.

Суд апеляційної інстанції постановив нове рішення, яким позов прокурора задоволено в повному обсязі, договір оренди розірвано та зобов’язано недобросовісного орендаря повернути земельну ділянку площею 1 га державі.

Підставами пред’явлення позовної заяви слугувало виявлення низки порушень орендарем вимог Цивільного, Земельного кодексів України та Закону України "Про оренду землі".

Орендар із 2015 року не платив за оренду земельної ділянки. Окрім того, з часу надання йому її в оренду для будівництва автосервісу, а це було 20 років тому, так і не спромігся не те що побудувати хоча б одну споруду, але навіть отримати належні дозвільні документи для здійснення такого будівництва.

Завдяки прокурорському втручанню ділянку буде повернуто державі й це надасть її розпоряднику – Волинській обласній державній адміністрації – можливість укласти договір із добросовісним орендарем задля наповнення бюджету.

Коментарі
28 Травня 2017, 22:15
Віддайте землю під новий ринок.ХОЧУ БУТИ ДИРЕКТОРОМ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39