Опозиція до мера Ковеля хоче збільшити склад виконкому

29 Травня 2017, 18:00
1742

Минулої владної каденції до складу виконавчого комітету Ковельської міської ради входило 9 осіб, на сьогодні – 13. Втім, з такою кількістю не погоджуються опозиційні депутати.

Як стверджує голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс, ряд депутатів незадоволені роботою виконкому, вважають роботу цього органу непрозорою, а його склад обраним не зовсім демократично. Зі слів головного «укропівця» міста, треба, щоб була прозорість, вівся звукозапис засідань виконавчого комітету, який наразі свої рішення приймає «трошки іншим чином».

«Все таки просив би вас, Олеже Олексійовичу, подумати про розширення складу виконкому і включення туди громадських діячів. Ну це рекомендації. Це ваша воля. Можливо ви не прислухаєтеся до нас. Ми тоді вимушені будемо зробити інші кроки, тому що це є наполягання громадськості міста, великої кількості людей», – запропонував меру Ігор Пініс на сесії міськради.

Кажучи про розширення виконкому і більшу демократизацію, він згадав покійного Луцького міського голову Миколу Романюка, мовляв, в нього у комітеті було багато громадських діячів і це абсолютно не ускладнювало роботу влади.

«Ігор Олексійович, давайте покійника не чіпати», – застеріг Олег Кіндер.

Вступивши з депутатом у полеміку щодо кількості членів виконкому в Луцьку, мер Ковеля здивувався «непрозорістю» свого органу.

«В частині непрозорості чого? Поясність мені, як голові? Загальні фрази. Загальне все, як ви вмієте говорити. Бо там немає якихось представників громадських діячів? В чому порушення чиїх прав чи що? Чи може якісь є надумані ваші якби аргументи?» – допитувався Олег Кіндер.

До мікрофону вийшов керуючий справами Володимир Бойко, який запевнив: згідно регламенту виконкому, будь-який мешканець міста може бути присутній на будь-якому його засіданні, всі питання якраз і розглядаються прозоро. А міський голова ще нагадав «укропівцю»: якщо він захоче отримати якусь інформацію, то має зважати, що в малому залі засідань (кабінет №316) ведеться відеоспостереження і аудіозапис.

У відповідь Ігор Пініс пригадав скандал з приводу магазину на Привокзальному ринку та протест підприємців. Він заявив, що виконком тоді прийняв незаконне рішення і це підтвердила постійна комісія міськради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів.

«Я вимагав протокол того засідання виконавчого комітету і мені надали сфальсифікований документ, в якому все, що відбувалося в дійсності, спотворене. І ви мені будете говорити про прозорість в роботі?! Олеже Олексійовичу, я ставлю ці слова під великий сумнів. На даний момент ми не можемо бачити, що виконавчий комітет працює відкрито», – наголосив Ігор Пініс.

За його словами, у виконкомі немає квот від «УКРОПу» та Радикальної партії Олега Ляшка, але опозиція і не вимагає їх для себе, а ось для організації підприємців просить місце. Ігор Пініс каже, що це є пропозиція до Олега Кіндера, від якого вони очікують добровільного рішення.

«Поки що ми звертаємося до вас в цьому розрізі, щоб той інцидент, який був на початку нашої каденції, можливо якось переформатувати, згладити і зробити роботу нашого виконавчого органу… Це вплине на заспокоєння громадськості та залученню її до роботи», – пояснював пан Пініс.

Олег Кіндер доручив керуючому справами Володимиру Бойко запросити Ігоря Пініса на чергове засідання виконкому, щоб той конкретно «поставив претензії» членам комітету.

«Так чого ви боїтеся розширення виконкому?» – голосно спитав мера з задніх рядів новообраний Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, житель села Волошки Ковельського району.

«Є момент для того, щоб швидко і конструктивно приймати рішення… Якщо треба, то і за 7 хвилин», – відповів Олег Кіндер.

«Це означає монополізація або урбанізація влади! Такого не може бути!» – заявив Віталій Кашик.

Коментарі
29 Травня 2017, 21:28
в слыдуючый каденцыъ як косцовят буде мысъким головою
29 Травня 2017, 21:48
Кашику! Ти ...вже щось роби! в місто він поіхав... Не з того починаєш!
29 Травня 2017, 22:04
Давайте щось робити з БЮТівським звіринцем у мерії
29 Травня 2017, 23:33
ЯКИЙ СТОСУНОК МАЄ МЕШКАНЕЦЬ СЕЛА ВОЛОШКИ КАШИК ДО СПРАВ КОВЕЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ТА ЇЇ ОРГАНІВ? НІЯКОГО! СИДІТИ І СЛУХАТИ МОЖЕ. КОМЕНТУВАТИ І ВТРУЧАТИСЯ В КОВЕЛЬСЬКІ СПРАВИ НІ.
30 Травня 2017, 10:18
Тільки спільна молитва за нашого однопартійця мера допоможе побороти смуту
30 Травня 2017, 15:15
Злий укроп рветься до корита... корита.От як будете при владі то тоді робіть як вам заманеться
30 Травня 2017, 15:16
Така заява просто так не робиться...Всі в районі знають, що вибори Кашика фінансував Степан Івахів. Виходячи з цього Кіндер вже не "жилєц", він є відпрацьований матеріал, баласт, політичний труп. Ніхто не хоче "маратися" об цього крахобора-дерибанщика і смітник під міською радою поставили дуже вчасно...
31 Травня 2017, 12:18
В цей смітник владу ,"громадських діячів "депутатів всіх ,які до корита рвутся .Роблять вигляд ,як переживають щось роблять, спитати що зробили ,починають на себе вішати всі медалі.Вже терпець в людей кінчається ,всі там будете
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024