Обговорили, як ліквідовуватимуть наслідки від ветсанзаводу

31 Травня 2017, 17:17
1701

Представники ковельської громади пояснили, що тваринні рештки так і залишаються невивезеними з території ветсанзаводу, а нещодавно придбаний піролізний котел для спалювання цього виду відходів чомусь не працює.

Про це говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 29 травня.

Міський голова Ковеля Олег Кіндер повідомив, що встановлений котел за добу може переробляти 4-5 тонн кісток і таку ж кількість пір'я. Минулої п'ятниці, 26 травня 2017 року, зробили першу спробу ввести його в експлуатацію, однак із певних технічних причин котел не зміг працювати. Наразі ж усі несправності щодо його запуску усунуті.

З-поміж інших озвучених під час наради проблем у діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» – заборгованість за електроенергію, а також із виплати заробітної плати працівникам підприємства. І якщо, зі слів Андрія Марченка, розрахуватись за спожиті енергоносії вже вдалося, то борг у сумі 156 тисяч гривень робітникам – залишається й надалі.

«Не проблема директора заводу, де брати кошти. Ми домовилися на нараді, яку проводив Степан Кубів, і хочу всіх про це поінформувати: прийняте важливе рішення, відповідно до якого з Державного резервного фонду виділять кошти на ліквідацію техногенної катастрофи в місті Ковелі. Однак, для цього в терміновому порядку потрібно забезпечити подання необхідних документів», – повідомив голова ОДА Володимир Гунчик.

Уже впродовж наступних кількох днів здійснюватимуть заходи щодо знезараження стічної води Ковельської філії держпідприємства, аби підготувати її до використання в очисних спорудах, забезпечуватимуть як розробку технічного завдання, так і підготовку до виготовлення проектно-кошторисної документації щодо ліквідації наслідків техногенної катастрофи у Ковельському районі, а також займуться обвалуванням бетонних ємностей колишнього Ковельського крохмального заводу й облаштування до них під'їзних доріг задля подальшого компостування у них відходів із ветсанзаводу.

Наразі фінансування обвалування ємностей бере на себе міська рада. Однак, згодом для зазначених потреб із державного бюджету в обласний поступить субвенція, котру далі отримає бюджет міста Ковеля.

Коментарі
31 Травня 2017, 21:25
"Олег Кіндер повідомив, що котел за добу може переробляти 4-5 тонн" А там майже 2 тисячі тонн!!! Кого ДУРИТЬ влада??? А пан Бичковський вже ходить просить нас палатку прибрати на площі, бо 24 червня на тому місці буде випускний. Що нам робити з "мавпою"?
01 Червня 2017, 01:48
а ти хочеш все і одразу ? за півтора року якраз і спалить котел той непотріб. ті що в палатці бухають, хай ідуть кості в котел кидають.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром