На Ковельщині самовільно засіяли 30 гектарів землі

02 Червня 2017, 11:45
2608

Невстановлені правоохоронними органами особи протиправно зайняли не витребувані паї поблизу села Уховецьк, в урочищі «Великополе», та засіяли їх ріпаком, на загальній площі в три десятки гектарів.

Ковельський відділ поліції вказує, що законному власнику земель завдано чималої шкоди.

На сьогодні це – територія Колодяжненської сільської ради, а до недавнього об’єднання територіальних громад землі входили до складу Уховецької сільради.

Згідно інформації виконавчого комітету Колодяжненської сільради встановлено, що сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Васюти» в даному урочищі під посіви ріпаку використовує орієнтовно 30 гектарів. До використання земельної ділянки приступили навесні 2017 року, однак до Ковельської РДА вищезгадане господарство із заявою про надання землі в оренду звернулося лише 11 травня.

В ході огляду місця події, проведеного 23 травня за участю головного спеціаліста управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру у Волинській області, встановлено, що тут вирощується «ймовірно ріпак», рослини якого у висоту вже досягають близько 40 см.

Відомості про кримінальне правопорушення за фактом самовільного зайняття земельної ділянки із не витребуваних паїв внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Ковельський міськрайонний суд дозволив Держгеокадастру провести позапланову перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні цих 30 гектарів.

Коментарі
02 Червня 2017, 15:39
і що тут паганого? Хоч якась користь буде з того. Он центальну площу в Ковелі самовільно бидлота засрала і нічого, ще й хероями себе вважають. Понапльовували там різними тріперними соплями. А тепер діти бігають там. Смердота.
02 Червня 2017, 18:53
Не треба було харкати - не смерділо б...)))
02 Червня 2017, 19:06
Це якому такому "законному власнику земель завдано чималої шкоди"? А чи відомо правозахоронцям, що ці землі не належать ні до державної, ні до комунальної власності, так як земельна частка (пай) є умовною часткою земель, які належали колективним сільськогосподарським підприємствам, сільськогосподарським кооперативам, сільськогосподарським акціонерним товариствам, розмір якої визначений в умовних кадастрових гектарах? А відомо правозахоронцям, що реальними власниками є власники земельних часток (паїв) або їх спадкоємці, які не взяли участь у розподілі земельних ділянок? Хто вже поклав око на людські паї під виглядом боротьби з "незаконними посвами"? Добре, що землі засівають, а не облогують бур'янами.
02 Червня 2017, 21:49
ось і я про теж.
02 Червня 2017, 22:33
Правильно зробили. Якби ще й засіяли кусок дороги на вул. Незалежності від світлофора до аптеки .
02 Червня 2017, 23:26
Це Титомиру товариство Васюти заважає. Ось він і нацьковує на нього всіх кого тільки можна. А згодом сам хоче стати власником, розікрасти все і втікти, як він це зробив в Облапах.
03 Червня 2017, 10:45
Титомир!що за .овно.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024