Після довгих пошуків бразилець віднайшов своїх родичів у Ковелі та селі Кругель

25 Листопада 2020, 11:24
Андре Вам Бік 4758
Андре Вам Бік

Бразилець Андре Вам Бік знайшов родичів своєї прабабусі та прадідуся з Ковельського та Старовижівського району, які у 30-х роках XX століття виїхали до Бразилії у пошуках кращого життя.

Про це чоловік пише у спільноті «Ковель Life» у Facebook.

Подаємо перекладений Наталією Сиротюк допис повністю і без змін:

«Привіт усім. Мене звати Андре Вам Бік, і у вересні я опублікував на цій сторінці пошук своєї родини в Україні. І зараз я хочу поділитися хорошимм новинами, я зустрів свою сім’ю. Пошуки мали багато наслідків, і завдяки цьому я зміг знайти членів своєї родини. Дякую усім, хто коментував, та поділився моїм дописом. Українці дуже ввічливі та доброзичливі ,щиро дякую, всім, ви здійснили мою мрію.

Мої прабабуся та прадідусь виїхали в 1935 році з села Смідин та приїхали до Бразилії в пошуках кращого життя, бо на той час Волинь належала Польщі, і в регіоні було багато конфліктів. Мої прадідусь та прабабуся зіткнулися з багатьма труднощами на початку життя ,тут у Бразилії, але вони були прекрасними фермерами і процвітали тут. Є багато історій про пригоди мого прадіда і прабабусі це неможливо розповісти все лише одним постом, потрібно було б написати книгу.

Мій прадід хотів повернутися в Україну близько 1960 року, але це було неможливо, оскільки сім’я була великою, у нього тут вже було 7 дітей. До початку 1980-х років між бразильською та українською сім’ями існували листи, але після цього мій прадід помер, і ніхто інший не міг писати українською мовою, і сім’ї втратили контакт. На жаль, я не знав свого прадіда, який помер ще до мого народження. Моя прабабуся померла у 2002 році, коли мені було лише 8 років.

Коли я розпочав пошук, не було слідів та адрес з України ні імен людей, оскільки документи та листи були загублені, і єдиними спогадами були історії, які моя прабабуся розповідала про Україну. Зараз у 2020 році завдяки Богу, українцям та Інтернету мені вдалося знайти членів родини. Сім'я моєї прабабусі живе в селі Смідин та столиці Києві, а сім'я мого прадіда живе в місті Ковелі та селі Кругель. Один двоюрідний брат моєї бабусі ще живий, і у мене багато двоюрідних братів. Сім'я мого прадіда в Україні досі зберігає листи та фотографії, надіслані ним у минулому столітті.

Багато людей запитують мене, чому мені було цікаво шукати предків в Україні. Відповідь полягає в тому, щоб знати своє коріння в Україні, оскільки я маю українську кров, і мій обов'язок – знати історію своїх предків і вшановувати її. Україна – неймовірна країна, український народ войовничий і мужній, пишайтеся цим. На жаль, мій прадід помер, перш ніж побачити незалежну Україну, але зараз я є свідком вільної України, чого прагнули досягти наші предки. Треба пишатися цим!

Через декілька років я поїду в Україну і особисто познайомлюсь з родиною, вони мені дуже подобаються, ми щодня спілкуємось в Інтернеті. Але до поїздки мені потрібно заощадити гроші (це дуже багато грошей) на поїздку та ще більше вивчати українську мову. Пізнати Україну – це моя мрія. Слава Українi!

«Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» (М. Рильський).

Фото 1: Я біля меморіалу української імміграції. Тут, у Бразилії.


 

Фото 2: я та моя прабабуся

 


 

Фото 3: мої прабабусі та дідусі та їх молодший син», – поділився фото Андре Вам Бік.

 


 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
26 Листопада 2020, 01:57
дякуй долі що вони втікли з цієї драної країни
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39