У селі Бахів скаржаться на вирубку дерев для прокладання дороги

27 Листопада 2020, 14:00
У селі Бахів скаржаться на вирубку дерев для прокладання дороги 2882
У селі Бахів скаржаться на вирубку дерев для прокладання дороги

Мешканці села Бахів Ковельського району скаржаться про те, що невідомі особи ріжуть дерева у лісовому масиві біля населеного пункту, прокладаючи в такий спосіб через ліс дорогу, а деревина кудись дівається.

Про це пише Ковель.media.

Поруч знаходяться руїни колгоспної ферми. Зі слів місцевих жителів, приватники вже давно обладнали тут пилорами, виготовляють піддони і навіть деревне вугілля. Селяни їздять і ходять з Бахова у сусідне село Вербка та до Ковеля саме через колишню ферму. Вони стверджують, що дорогу через ліс «прорубали» саме для них, бо територію з нелегальним виробництвом нібито мають обнести парканом, щоб через неї ніхто не ходив.

Очевидці підрахували, що лісу вирубали для дороги завдовжки приблизно метрів триста. Хтось з місцевих подзвонив до чергової частини поліції. Правоохоронці прибули з Ковеля, з’ясовували питання із лісорубами, після чого пояснили заявнику, що то лісогосподарське товариство проводить санітарну рубку лісу і має на це право, а дорогу роблять, щоб вивозити деревину. Однак люди із села заперечують та обурюються: «Яка ж це санітарна рубка?! Ріжуть здоровий ліс – сосни, а пеньки засипають землею!».

До речі, на Публічній кадастровій карті України цей лісовий масив, як не дивно, нікому не належить.

Жителі села налаштовані рішуче. Кажуть, що будуть добиватися правди, звертатимуться у вищі інстанції, якщо правоохоронці та чиновники на місці не наведуть порядок.

 





 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024