Ковель серед міст Волині, де найбільше боргують за спожитий газ

01 Грудня 2020, 13:53
Газ / Фото ілюстративне 2817
Газ / Фото ілюстративне

Понад 150 тисяч клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» мають боргові зобов’язання перед компанією. 

Найбільше боржників проживає у Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському. Борг мешканців цих населених пунктів складає більше як 230 мільйонів гривень. У компанії зазначають: така ситуація загрожує системі газопостачання регіону.

«В середньому одне домогосподарство боргує менше однієї тисячі гривень. Нині для сім’ї це не такі вже й великі кошти. Та в цілому перед компанією боргові зобов’язання волинян складають велику суму – 400 млн грн. Така ситуація ставить під загрозу закупівлю газу і його постачання населенню. Якщо ми не вирішимо проблему з заборгованістю, люди можуть просто залишитися взимку без газу», – застерігає директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

У компанії наголошують: попри те, що під час карантину «Волиньгаз Збут» не застосовує до боржників штрафних санкцій та не припиняє газопостачання, рахунки потрібно оплачувати вчасно. Адже карантин закінчиться, а борг з платіжок нікуди не зникне. Тоді постане питання про відключення газу. 

Наразі компанія вже направила понад п’ять тисяч досудових попереджень споживачам, які не сплачують за газ понад три місяці. У разі несплати боргу, товариство змушене буде звернутися до суду.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
06 Грудня 2020, 11:03
А коли ваш Фірташ вже здохне-пора піднімати на вила тих хто розікрав державу та через комуналку продовжує грабувати народ
06 Грудня 2020, 20:57
Треба розпочати з знищення сепаратистів русского мира у Ковелі!
07 Грудня 2020, 02:28
&amp;quot;Така ситуація ставить під загрозу закупівлю газу і його постачання населенню. &amp;quot;Якщо ми не вирішимо проблему з заборгованістю, люди можуть просто залишитися взимку без газу&amp;quot;, – застерігає директор ТОВ &amp;quot;Волиньгаз Збут&amp;quot; Микола Тищук&amp;quot;.<br/><br/>Собівартість газу НИЗЬКОГО ТИСКУ без транспортування складає біля 10 копійок за 1 куб. м. Яка ще загроза??? Потік мільярдів у офшори незначно сповільнився?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39