У Ковелі хочуть обстежити усі двори і створити чергу для їх ремонту

01 Грудня 2020, 16:31
Ігор Чайка зустрівся з головами ковельських ОСББ 3120
Ігор Чайка зустрівся з головами ковельських ОСББ

У Ковельській міській раді відбулася зустріч з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це інформує пресслу́жба Ковельської міської ради.

Міський голова Ігор Чайка та його радник Тарас Яковлев заявили, що місцева влада зацікавлена у створенні ОСББ, їх успішній діяльності, аби мешканці багатоповерхівок відчули себе власниками житла.

«Ми маємо налагодити ефективну роботу у цьому напрямку. Плануємо підготувати міську програму підтримки ОСББ. Спрямуємо зусилля, аби запрацював револьверний фонд, коштами якого ви могли б скористатися», – наголосив Ігор Чайка.

Керівники ОСББ акцентували увагу на фінансово-господарських моментах, говорили про проблеми, необхідність налагодження діалогу з владою. Тарас Яковлєв розповів про досвід Луцька, де він займався згаданими питання на посадах заступника, першого заступника міського голови. Організацію цієї роботи у нашому місті вестиме фахівець відділу житлово-комунального господарства.

Депутат обласної ради, представник Асоціації «Енергоефективні міста України» Сергій Кошарук презентував програму підтримки тепломодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», яка фінансується з Державного Фонду енергоефективності, і закликав присутніх скористатися нею.

Керівники об’єднань висловили побажання, аби існував єдиний підхід щодо виділення коштів з міського бюджету на ремонт прибудинкових територій. Він має бути на умовах співфінансування для всіх, незалежно хто є управителем будівлі – РЖКП чи ОСББ.

Ігор Чайка повідомив, що у Ковелі обстежать всі двори, зроблять реєстр черговості їх ремонту. З інформацією зможе ознайомитись кожен мешканець міста.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
01 Грудня 2020, 21:50
Черга на ремонт дворів залежить від того родичі з можновладців де мешкають. Пікінес почав з свого двора, кіндерлог ремонтував двори де мешкають крутелики, які йому з Товстигою бабла на карман підкинули. А які критерії ремонту дворів будуть у Чайки, поки невідомо. Мабуть теж з родичів почне
01 Грудня 2020, 21:55
а ви знаєте про те, що більшість ОСББ були створені на знак незгоди з корупційним рішенням Товстиги на передачу управління будинків КП ВЕРЕС. Семе цю сумнівну контору Иовстига за великі гроші проштовхнув сферу комунальних послуг.
01 Грудня 2020, 22:55
Двір Грушевського, 7 в самому центрі міста запланрваний ремонт ще в грудні 2019 року. Однак ще нічого і не розпочиналось. Центр міста, а в дворі яами мало що не в коліно.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024