ФЦ «Ковель-Волинь» підписав угоду з футбольною командою з села, яка зіграла у Лізі Європи

02 Грудня 2020, 12:25
ФЦ «Ковель-Волинь» і ФК «Колос» (Ковалівка) 3488
ФЦ «Ковель-Волинь» і ФК «Колос» (Ковалівка)

ФЦ «Ковель-Волинь» підписав угоду про співпрацю з учасником цьогорічної Ліги Європи – ФК «Колос» (Ковалівка).

Про це повідомили на сторінці ФЦ «Ковель-Волинь» у Facebook.

«Розпочинаємо нову сторінку в нашій історії», – зазначають у ковельському футбольному центрі.

Ця футбольна команда стала відомою цього вересня після того, як «Колос» із села Ковалівка вперше у своїй історії зіграв у єврокубках і одразу ж вибив із Ліги Європи грецький «Аріс», який багато хто вважав фаворитом.

Ковалівка – село із населенням близько 1 600 людей, розташоване за 70 кілометрів від Києва. Але село це, м'яко кажучи, не зовсім звичайне.

Ковалівський футбольний клуб «Колос» заснували у 2012 році. Офіційно його президентом є 33-річний Андрій Засуха – син політика Анатолія Засухи, який і опікується розвитком клубу.

«Колос» стрімко прогресував із команди обласного рівня: у 2015 році клуб потрапив до Другої ліги, вже за рік пробився до Першої, а з 2019-го виступає у Прем'єр лізі, де іноді навіть обігрує українських грандів. У липні, приміром, матч проти київського «Динамо» закінчився перемогою «Колоса» із рахунком 2:0.

У підсумковій турнірній таблиці клуб посів шосте місце.

Також в Ковалівці відкрили новий стадіон на 5 тисяч місць. Будівництво арени, за словами президента «Колоса», обійшлося приблизно у 5 мільйонів доларів.

Таким чином, «Колос» – чи не єдиний «сільський» клуб, який останнім часом досягає успіхів в українському футболі.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39