Уряд змінив карантині заходи в Україні

02 Грудня 2020, 15:32
1809

В Україні скасували карантин вихідного дня.

Про це повідомляють на сайті Української Правди.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, карантин дав позитивні результати, однак продовжувати його не будуть. 

«І на вихідні й в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни», – запевнив урядовець.

Він нагадав, що з середини листопада була альтернативна модель локдауну – карантин вихідного дня. Прем’єр подякував усім, хто дотримувався рекомендацій уряду. Стосовно його позитивних наслідків Шмигаль сказав, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

Посилені заходи, мовляв, дещо стабілізували й ситуацію в лікарнях, зараз спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

Денис Шмигаль розповів, що Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Прем’єр також повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій.

За результатами опитування, майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Читайте також: В Україні виявили більше 13 тисяч нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
03 Грудня 2020, 20:09
Це хто так запровадив на вихідні й в будні карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни? Екран телевізора? Не те, що немає надзвичайнго стану (на порожньому місці його вводити бояться), але немає навіть постанови Кабміну. Там що в Кабміні, одні діти-переростки?..
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024