Що необхідно для подорожі за кордон на автомобілі

11 Червня 2017, 21:57
2132

Українці з 11 червня можуть скористатися безвізовим режимом та без додаткових ускладнень подорожувати Європою. Головний сервісний центр МВС інформує власників авто про те, які документи мають бути наявними при собі у разі користуванням транспортним засобом.

Що необхідно для подорожі за кордон на авто:

-      національне посвідчення водія

(зверніть увагу, що посвідчення водія має відповідати міжнародним вимогам – зокрема, у разі користування національним посвідченням водія закордоном, документ повинен мати строк дії)

-      розпізнавальний знак України на транспортному засобі

-      договір обов'язкового страхування  цивільної  відповідальності  власників транспортних засобів

-      свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що видане на особу, яка перетинає кордон

-      державний номерний знак на ТЗ.

Водіям слід пам'ятати, що індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні лише на території України, за кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках.

У разі відсутності права власності на транспортний засіб - слід  оформити  документи  для  поїздки за  кордон, для цього необхідна заява  власника  транспортного засобу або документ, що підтверджує  право  користування і (або) розпорядження транспортним засобом.

Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається  свідоцтво  про реєстрацію  на  їх  ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника  транспортного  засобу,  і  документи,  які підтверджують право  користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються  у  сервісному центрі МВС.

Важливо! Видане на  період  поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає  поверненню відповідному сервісному центру МВС  не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Транспортні засоби,  на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних  засобів, придбаних  у  розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Детальну інформацію про організацію поїздки за кордон на транспортному засобі можна знайти на сайті vol.hsc.gov.ua, отримати консультацію - на офіційній Фейсбук-сторінці «Сервісні центри МВС у Волинській області» https://www.facebook.com/scvolyn/ або за телефоном (0332 77-19-74).



 

Коментарі
12 Червня 2017, 10:43
А які цигарки і скільки краще брати з собою
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024