У Дрозднях обговорили економічний розвиток сіл та підтримку молочного поголів'я

12 Грудня 2020, 16:00
Віталій Кашик і Іван Смітюх 3256
Віталій Кашик і Іван Смітюх

За участі Колодяжненського сільського голови Віталія Кашика та депутата обласної ради Івана Смітюха в адмінприміщенні села Дроздні відбулися сходи селян.

Розглядалися питання про економічний розвиток сіл Дроздні та Гончий Брід, підтримку домогосподарств, що утримують молочне поголів'я, поводження з твердо-побутовими відходами. Про це інформують на сайті Колодяжненської громади.

Іван Смітюх ознайомив мешканців сіл із своєю діяльністю, де приймав участь, які має проєкти на майбутнє. На даний час основним завданням, на його думку, є підтримка населення на селі та відновлення села, стимулювання власників особистих домогосподарств, що утримують молочне поголів’я до збільшення обсягів надоїв молока. Він  проінформував населення про правильну технологію годівлі корів, генетикою та вирощуванням молодняка ВРХ, про свою готовність разом із з орендарем ТзОВ «В.Прометей» посприяти у наданні послуг по розоранню та залуженню сіножатей, виготовити збалансовані корма за сучасною технологією. Для покращення генетичного стану ВРХ запропонував надати в оренду бика із хорошою генетичною історією. Відповідно до потреб запропонував скористатися послугами спеціалістів ветеринарів. На рахунок купівлі телиць інформацію надасть пізніше.

Віталій Кашик повідомив, що для реалізації даного проєкту заключать з населенням трьохсторонній договір. Також на сьогодні діє програма по частковому відшкодуванню коштів населенню при купівлі молодняку та дійної корови.  По даному проекту зацікавлені сторони отримають:

  • населення: збільшення надоїв та якості молока, в результаті чого збільшиться ціна товару;
  • інвестор: отримає достатню кількості молочної сировини, що дасть гарантію стабільного виробництва;
  • сільська рада – залучення інвестицій та збільшення зайнятості населення.

Також сільський голова Віталій Кашик повідомив, що на території сільської ради в усіх населених пунктах із населенням заключні договори по вивезенню твердо-побутових відходів. Також він ознайомив із законодавством про про поводження із твердо-побутовими відходами. Сільський голова проінформував про те, що на підвідомчій території є діюче КП «Тріумф», у якого є своя техніка та з яким потрібно кожному двору, по фактично проживаючому населенню, заключити з даним господарством договори на вивіз сміття. Також повідомив, що вивіз сміття проводиться 2 рази в місяць. 

Рішення по двох проблемах прийняля одноголосно.

 



 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024