Заступник голови ОДА поділився враженнями від поїздки потягом «Ковель – Холм»

16 Червня 2017, 10:15
5302

Першим рейсом потяга «Ковель – Холм» проїхався і заступник голови Волинської ОДА, ковельчанин Сергій Кошарук.

Враженнями від поїздки він виклав у Фейсбуці.

«Коротко про враження від поїздки рейковим автобусом «Ковель – Хелм».

Однозначно зручніше ніж автобусом. Навіть хочеться сказати більше: рейковий автобус може скласти гідну конкуренцію автомобільному транспорту. Рейковий автобус виготовлений у Польщі. Складається з двох вагонів, 192 сидячих місця. Зручні сидіння, опалення та кондиціонування повітря, біотуалет. Прикро лише одне: комусь із відвідувачів у першому ж рейсі вдалося вивести з ладу туалет, адже, певно, було «складно» дотриматися певних інструкцій з експлуатації.

Ще раз варто наголосити: наш з вами комфорт, якість та рівень життя – залежать в першу чергу від нас самих. Європейці нас не навчать чемно поводитися і не перевиховають, допоки ми цього не зробимо самі колективно.

Зручний графік руху дає змогу спланувати поїздку. У планах запустити ще один, парний, рейковий автобус, який дозволить пасажирам більше часу проводити у Польщі, адже тоді двічі на день буде відправка та прибуття потягу. Наразі час між прибуття у Хелм і відправленням у напрямку Ковеля становить лише 1 годину. Також «Укрзалізниця» планує продовжити маршрут рейкового автобусу до міста Луцька або ж навіть до Рівного.

Квиток з Ковеля до Хелму у касах вокзалу коштує в ціновій лінійці 200 грн.

Український митно-прикордонний контроль здійснювався впродовж 30 хв. Одночасно вісім прикордонників здійснювали перевірку документів у двох вагонах рейкового автобуса. На польському кордоні теж швидко перевірили пасажирів, однак раніше було заплановано, що тут рейковий автобус стоятиме 1 годину. Можливо, у найближчому майбутньому цей час відкоригується до реального оптимального. Відзначу, що митні та прикордонні перевірки проходять психологічно легко, адже пасажири зручно сидять на своїх місцях, вільно спілкуються між собою в той час, коли до них чемно звертаються митники і прикордонники. Навіть в аеропортах під час перевірок пасажири не почуваються так гідно.

Контрабандистів серед перших пасажирів рейкового автобуса, з моїх спостережень, не було, тому їхалося усім спокійно. Справді, контрабандистам важко заховати заборонений товар у рейковому автобусі – там усе як на долоні.

Ось так розпочалася нова сторінка з історії дружби Волині та Люблінського воєводства. Вірю, що попереду ще багато хороших спільних проектів, які нам вдасться реалізувати», – ідеться у дописі.

Коментарі
16 Червня 2017, 15:30
трохи незручно. Далеко від вокзалку скупники цигарок. Машиною краще їхати
16 Червня 2017, 19:46
Ковельчанин про которого можно сказать в семье не без урода не злобствуй а лучше сдай свой яд в аптеку вдруг кому то поможет от артрита. Сергею УВАЖЕНИЕ!!!!!!1
17 Червня 2017, 20:43
пройшов майже тиждень. Скільки пасажирів перевезено? Бачив, що той тарантас відходив від вокзалу порожнім. А ось на Камінькаширський потяг народу було валом. А цей потяг скоротили по кількості поїздоу в день ( за тоталітарного режиму було 3 рейси в день) і шлях до Каміня займав 2 години часу. А зараз з Гішина йде півтори години. Це турбота про людей?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром