Колодяжненський музей Лесі Українки може отримати кошти на проведення реконструкції

21 Грудня 2020, 12:43
Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки 2127
Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки має гарні шанси, щоб отримати гроші з державного бюджету на реконструкцію.

Про це інформують на сторінці Колодяжненського літературно-меморіальний музею Лесі Українки у Facebook.

18 грудня відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку та проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. 

Проєкт «Ревіталізація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки в селі Колодяжне Ковельського району Волинської області» підготовлений та поданий Управлінням культури, з питань релігій та націнальностей Волинської облдержадміністрації спільно з Волинським краєзнавчим музеєм високо оціненили члени комісії – 66,58 балів, що дало можливість проєкту зайняти перше місце за напрямком «Підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки» та третє місце у рейтинговому списку серед всіх проєктів поданих на розгляд Волинської регіональної комісії. 

«Тепер чекатимемо розподілу бюджету ДФРР та засідання комісії, яка в залежності від обсягів фінансування прийме рішення про кількість проєктів, які будуть фінансовані. Високий рейтинг дає надію на те, що наш проєкт буде фінансований. Проєкт розрахований на 2021-2022 роки реалізації. Бюджет проєкту 14980,49 тис.грн., 89 % з якого кошти ДФРР, а 11% - співфінансування Волинської обласної ради та Колодяжненської ОТГ», – зазначають у музеї.

Тут також додають, що проєкт передбачає не лише реставраційно-ремонтні роботи «Сірого та Білого будинків Косачів», а й реекспозицію, введення інтерактивних сучасних технологій, оцифрування фондів, створення сайту та віртуальної екскурсії, посилення промоційної складової у діяльності Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

Читайте також: В Колодяжняному руйнується будинок, у якому жила Леся Українка

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024