У Ковелі продають не за призначенням земельну ділянку

16 Червня 2017, 09:04
2791

Є у місті такі земельні ділянки, через які неодноразово «спотикається» місцева влада. Одна з них, площею 2050 квадратних метрів, знаходиться у мікрорайоні «Сільмаш» на вулиці Відродження, 1-Н.

Саме через цей «кусок» землі 4 листопада 2015 року «погорів» на хабарі у 200 доларів США тодішній заступник начальника відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища виконкому Ковельської міської ради Дмитро Бруча.

Він належав до еліти місцевої парторганізації ВО «Батьківщина». Всього за місяць до затримання брав участь у партійному з’їзді в Києві у складі волинської делегації «біло-сердечних», а на останніх виборах балотувався в депутати Ковельської міської ради від цієї політичної сили по територіальному виборчому округу № 15, але програв, навіть попри приналежність до владної команди міського голови Олега Кіндера.

Приватний підприємець, директор ПП «Резон Сервіс» повідомив суду, що під час зустрічі Дмитро Бруча розповів процедуру купівлі ділянки через аукціон та озвучив суму, яку необхідно було передати готівкою. Вказав, що були авансові платежі, це 2600 гривень перший раз, а другий – 200 доларів США, які він особисто давав Бручі для прискорення процесу купівлі. Бруча особисто називав суми по сприянні у вирішенні земельних питань. Загальна сума була 1700 доларів без авансу. Передача грошей відбувалась у Ковелі. З заявами до Ковельської міської ради підприємець не звертався, будь-яких документів особисто не готував та не подавав. В аукціоні участі не брав.

Про кримінальну історію із Бручею наше видання детально розповідало у статті «Екс-чиновника мерії Ковеля судили за «зловживання впливом», хоч затримували за хабар».

19 травня 2017 року ділянку, нарешті, продали на земельних торгах по лоту № 14733. Втім, через несплату переможцем у встановлений строк належної суми за придбаний лот, міський голова Олег Кіндер анулював результати торгів. Відповідне розпорядження підготував начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов.

Скасувавши торги, мер та головний земельник Ковеля із задоволенням прокаталися першим «безвізовим» поїздом до Польщі.

Влада має провести повторні торги з продажу у власність нещасливої ділянки (кадастровий номер 0710400000:13:004:0055) для розміщення мийки. Але є одна «заковика»: класифікація цільового призначення землі зовсім не передбачає тут мийки. На публічній кадастровій карті зазначається, що ділянка має код «В.03.07», тобто призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Як можна було спутати магазин з мийкою?

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства є інший код класифікації цільового призначення землі.



 

Коментарі
16 Червня 2017, 12:13
Вже за все проплачено
16 Червня 2017, 18:58
Яка ж то Вєрка?! Віра Іванівна залишилася того дня у Ковелі "за старшого"
16 Червня 2017, 21:03
У стосунках із владою слід дотримуватись 3 ох правил. 1 Не бійся , бо страх робить тебе рабом. Не вір , бо влада переважно паразитує на тобі. Не проси , а вимагай дбати про тебе , бо не влада тебе вибирала , а ти іі. Так що контроль повсюди і не повинно бути байдужих, а викривати будь які порушення. А перед Богом будуть обовязково відповідати і ті хто ім сприям і покривав.
16 Червня 2017, 23:00
Звичка вкрасти .А ЛЮДИ дійсно раби без прав і законів .
17 Червня 2017, 04:47
Нечистий на руку суддя Ковельського місцевого суду брав хабарі неодноразово.<br/>Про це у Facebook повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.<br/>За інформацією Князєва, суддя вимагав хабар обсягом 6 тисяч гривень. «За 6 тисяч гривень (!) він погодився «переписати» рішення суду, яке ним же раніше було винесено - змінити міру адміністративного покарання для хулігана», - повідомив глава Нацполіції.<br/>За його інформацією, правоохоронці зафіксували кілька фактів отримання ним хабарів. Тривають обшуки.<br/>Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що на хабарі погорів суддя із Ковеля Олег Василюк.
17 Червня 2017, 20:52
Логвінов взяточник.Бере гроші і не стісняється.Гроші носить Конащуку
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39